Kokeile kuukausi maksutta

Vuoden 2020 asuntomessut pidetään Tuusulassa

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on myöntänyt vuoden 2020 asuntomessut Tuusulan kunnalle.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on myöntänyt vuoden 2020 asuntomessut Tuusulan kunnalle.

”Tuusulan esittämä messualue Rykmentinpuistossa sopii hyvin vuoden 2020 asuntomessujen pitopaikaksi. Kaikkien aikojen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin Tuusulan Lahelanrinteessä vuonna 1970. Näin ollen vuoden 2020 messut ovat 50-vuotisjuhlamessut”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Noin kuuden hehtaarin kokoinen asuntomessualue sijaitsee entisen varuskunnan alueelle rakentuvalla Rykmentinpuiston asuinalueella, Hyrylän keskustan tuntumassa. Asuntomessualue on osa suurempaa Rykmentinpuiston kokonaisuutta, ja koko Rykmentinpuiston alueelle tulee tulevaisuudessa 10 000–15 000 uutta asukasta. Asuntomessualueesta rakentuu luonnonläheinen, asukkaiden tarvitsemat palvelut tarjoava kyläkaupunki.

”Alueen asemakaava on luonteeltaan hyvin salliva, ja siten luomme olosuhteet varsin monipuoliselle rakentamiselle. Tavoitteena on esitellä mahdollisimman paljon tulevaisuuteen suuntaavia asumisen kehityshankkeita.”

Kunnanjohtaja Hannu Joensivu toteaa, että Asuntomessut tuovat Tuusulan kunnalle sekä Rykmentinpuiston asuinalueelle valtakunnallista julkisuutta ja lisäävät tietoisuutta asumismahdollisuuksista Tuusulassa.

”Tuusulassa on järjestetty Asuntomessut paitsi vuonna 1970, myös vuonna 2000 Nummenharjulla. Meillä on vahva brändi omakotiasumisen kuntana, ja kolmannet Asuntomessumme vahvistavat tätä kuvaa”, Joensivu sanoo.

Tuusulan kunnan Rykmentinpuisto-projektin projektipäällikkö Tuomo Sipilän mukaan messualueen kantavina teemoina tulevat olemaan taide ja lähienergian tuotanto. Tuusulan kunnalla on omistuksessaan Suomen laajin modernin taiteen kokoelma, johon kuuluvia ulkoveistoksia sijoitetaan messualueelle.

”Energiaratkaisujen osalta haluamme viedä energiantuotantoon liittyvää ajattelua pidemmälle, yhteisölliseen suuntaan. Esimerkiksi maalämpökaivot tai aurinkopaneelit voivat hyvin olla koko korttelin tai vaikkapa taloyhtiön yhteisomistuksessa sen sijaan, että jokainen talo tuottaa vain oman energiansa. Kaiken kaikkiaan tänne rakentuu aikaa kestävä, tulevaisuuteen suuntaava asuinalue”, Sipilä sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden 2020 asuntomessut pidetään Tuusulassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat