Juhani Pitkäkoski YIT:n toimitusjohtajaksi – Hannu Leinonen sivuun 2008 lopulla

YIT Oyj:n hallitus on nimittänyt konsernin toimitusjohtajaksi OTK Juhani Pitkäkosken (50). Nimitys astuu voimaan välittömästi. Pitkäkoski jatkaa edelleen myös yhtiön suurimman toimialan Kiinteistöteknisten palvelujen johtajana. Edellinen toimitusjohtaja Hannu Leinonen siirtyy pois YIT:n palveluksesta. Samassa yhteydessä konsernin varatoimitusjohtajaksi ja toimitusjohtajan sijaiseksi on nimitetty DI, KTK Kari Kauniskangas (34). Hän puolestaan jatkaa samalla Kansainvälisten rakentamispalvelujen johtajana.

YIT Oyj:n hallitus on nimittänyt konsernin toimitusjohtajaksi OTK Juhani Pitkäkosken (50). Nimitys astuu voimaan välittömästi. Pitkäkoski jatkaa edelleen myös yhtiön suurimman toimialan Kiinteistöteknisten palvelujen johtajana. Edellinen toimitusjohtaja Hannu Leinonen siirtyy pois YIT:n palveluksesta. Samassa yhteydessä konsernin varatoimitusjohtajaksi ja toimitusjohtajan sijaiseksi on nimitetty DI, KTK Kari Kauniskangas (34). Hän puolestaan jatkaa samalla Kansainvälisten rakentamispalvelujen johtajana.

image

YIT:n hallitus pyrkii keskittämään konsernin johtamisen lähelle operatiivista liiketoimintaa. Toimitusjohtajan vaihdokseen vaikutti myös suhdannetilanteen heikkeneminen.
”Hallitus haluaa tällä päätöksellä korostaa operatiivisen johdon merkitystä ja lyhentää komentoketjua. Sillä tavalla halutaan osaltaan varmistaa, että reagointi toimintaympäristön muutoksiin tapahtuu nopeasti”, YIT:n hallituksen puheenjohtaja Reino Hanhinen perusteli johtajajärjestelyjä torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Hanhinen ei kuitenkaan myöntänyt reagoinnin pettäneen Leinosen johdollakaan.
Myös Pitkäkoski halusi korostaa sitä, että johtajat ja esimiehet saadaan lähemmäs tekemistä. Hän painotti myös kaikkien osallistumista aiempaa enemmän.
”Kaikki mukaan on se kaikkein tärkein. Meillä on yli 20 000 ajattelevaa ihmistä. Heidän kapasiteettinsa halutaan käyttöön enemmän kuin tähän asti”, Pitkäkoski totesi. Hänen mukaansa komentoketjun lyhentäminen ei tässä vaiheessa tarkoita keskijohdon karsimista, vaikka myöntääkin, että tilanne saattaa muuttua.
”Eli komentoketju on lyhentynyt siellä yläpäässä”, Hanhinen täsmensi. Hän kertoi Hannu Leinosen varamiehenä toimineen Sakari Toikkasen kuitenkin jatkavan edelleen yhtiön palveluksessa yrityssuunnittelusta ja yrityskaupoista vastaavana johtajana.

 

Hallitus pohti johtajavaihdoksia jonkin aikaa
YIT kertoi keskiviikkona nimittäneensä hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokuntaan hallituksen ulkopuolelta valiokunnan jäseneksi Henrik Ehrnroothin. Veljekset Henrik, Georg ja Carl-Gustaf Ehrnrooth ovat nousseet vajaan kahden kuukauden aikana sijoitusyhtiöidensä kautta tekemiensä osakekauppojen myötä YIT:n suurimmiksi omistajiksi yhteensä 9,19 prosentin omistusosuudellaan. Hanhinen kielsi Ehrnrootheilla olleen mitään osuutta johtajavaihdoksiin.
”Hallitus on pohtinut tätä jonkin aikaa ja päätynyt ratkaisuun, kun suhdannetilanne on ollut aika reippaasti muuttumassa”, Hanhinen totesi.

 

Hanhinen: ”Näytöt vahvat”
Pitkäkoski on työskennellyt YIT-konsernin palveluksessa vuodesta 1988. YIT:n Kiinteistöteknisiä palveluja hän on vetänyt vuodesta 2003. Kauniskangas on puolestaan vetänyt Kansainväliset rakentamispalvelut -toimialaa sen tämän vuoden alusta tapahtuneesta perustamisesta lähtien. Hän on ollut YIT:n palveluksessa vuodesta 1997. Hanhisen mukaan sekä Pitkäkosken että Kauniskankaan näytöt tähän mennessä johtamissaan yksiköissä ovat vahvat.
Pitkäkosken edeltäjä Leinonen aloitti toimitusjohtajana vuoden 2006 alusta. Toikkanen nimitettiin samaan aikaan YIT:n varatoimitusjohtajaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Juhani Pitkäkoski YIT:n toimitusjohtajaksi – Hannu Leinonen sivuun 2008 lopulla”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat