Kokeile kuukausi maksutta

Tieyhdistys: Bernerin esitys on rohkea ja ajankohtainen

Suomen Tieyhdistys toivoo ministeri Bernerin esitykselle tieverkon kehittämisestä ennakkoluulotonta käsittelyä.

Suomen Tieyhdistys toivoo ministeri Bernerin esitykselle tieverkon kehittämisestä ennakkoluulotonta käsittelyä.

Tieyhdistyksen tiedotteessa todetaan, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esitys on rohkea ja ajassa oleva. Nykyinen teknologia ja liikennekaaren sisältämät ehdotukset tekisivät toteutuessaan mahdolliseksi uudet lähtökohdat liikkumiselle ja sen hallinnalle.

Yhdistyksen mukaan valtion väyläverkkojen kehittäminen, hoito ja ylläpito valtion kokonaan omistamassa yhtiössä tekisi mahdolliseksi nykyistä nopeamman päätöksenteon ja hankkeiden toteuttamisen, koska ne olisivat erillillään valtion budjettitaloudesta.

”Ministerin esitys on rohkea ja sitä on hyvä tarkastella ennakkoluulottomasti. Liikenteessä tapahtuvat muutokset edellyttävät muutoksia myös infrassa ja uudenlaisia mahdollisuuksia infran rahoittamiseksi on hyvä selvittää”, Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen toteaa.

Tieyhdistyksen ja maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila huomauttaa, että maa- ja metsätalouden toimintaedellytykset on varmistettava ja otettava huomioon vähän liikennöitävän tieverkon varrella.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tieyhdistys: Bernerin esitys on rohkea ja ajankohtainen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat