Kokeile kuukausi maksutta

Hausia rakentaa Asuntosäätiölle 60 asuntoa Espooseen

Asuntosäätiö ja Hausia Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen yhteensä 60 vapaarahoitteisen omistusasunnon rakentamisesta Espoon Suurpeltoon. Kohteen rakennustyöt ovat alkamassa, ja projekti päättyy syyskuussa 2017.

Asuntosäätiö ja Hausia Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen yhteensä 60 vapaarahoitteisen omistusasunnon rakentamisesta Espoon Suurpeltoon. Kohteen rakennustyöt ovat alkamassa, ja projekti päättyy syyskuussa 2017.

Nyt käynnistyvä Asunto Oy Espoon Optimus rakentuu Suurpellon puistokadun varteen aivan tulevien palvelujen lähituntumaan. Kohteen huoneistokoot vaihtelevat 35,5-neliöisistä yksiöistä aina neljä huonetta käsittäviin 99,5-neliöisiin perheasuntoihin. Toteutuksessa ovat mukana Suurpellon perusperiaatteet: alueellinen jätteenkeräysjärjestelmä, palvelueteiset ja maanalainen pysäköinti. Kiinteistön kivijalkaan tulee myös liiketiloja.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto Juha Mutanen Oy.

Kyseessä on jo kolmas Asuntosäätiön ja Hausian yhteinen projekti alueella.

Asuntosäätiö on alueiden ja monipuolisen asuntotuotannon kehittämiseen erikoistunut rakennuttaja ja kiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiö rakennuttaa vuosittain noin 500 asuntoa erityyppisillä omistusmuodoilla. Konsernin omistuksessa on tällä hetkellä 16500 asuntoa, joista pääosa on asumisoikeutta.

Hausia rakentaa ja kehittää asiakkaiden tarpeisiin erilaisia asunto- ja toimitilaratkaisuja pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Hausialla oli vuoden 2015 lopussa rakenteilla 433 asuntoa. Yrityksen liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa, ja sillä on keskimäärin 70 työntekijää.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hausia rakentaa Asuntosäätiölle 60 asuntoa Espooseen”

  1. Ostin asunto siellä, 5-es kerroksessa Puistokadun puolelta, Nyt, ensimmäisen talven jalkeen, harmittaa kovasti.
    Asunto jäisi ostamatta, jos tiesin, että siellä sadevedet ohjaataan viemariin parvekkeen kauttaa 5-ssa kerroksessa. Eli, lasitettuparvekkesta voi näyttiä vain kuivana päivänä, jos satanut luntaa tai vettaa – koko parvekke aivan lampi, ei saa astua sinne ilman ulkokenkiä. Jos se on suomalainen arkkitehtitaitoa 2000 luvulla, eiko suunnintelija pitää hävettää?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat