Kokeile kuukausi maksutta

Joensuuhun rakennetaan 6-kerroksinen puukerrostalo

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö rakennuttaa 6-kerroksisen puukerrostalon Joensuun Penttilään. Taloon tulee 40 vuokra-asuntoa. Noin kuusi miljoonaa euroa maksavat rakennustyöt alkavat kesäkuussa. Tavoitteena on, että talo valmistuu kevättalvella 2017.

Rakennustoimisto Eero Reijonen urakoi talon Stora Enson CLT-tilaelementeistä. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Anssi Lassila.

Asunto-osakeyhtiö Joensuun Pihapetäjän energialuokaksi on tulossa B ja energialuvuksi 99. Tavanomainen kerrostalon energialuokka on C ja energialuku 130. Pihapetäjään tulee muun muassa jäteveden lämmön talteenottojärjestelmä. Lisäksi rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit.

”Aurinkopaneelien tuottama energia käytetään reaaliaikaisesti kiinteistösähkössä valaistukseen ja ilmanvaihtoon. Aurinkopaneelien kustannus on 25 000 euroa, investoinnin takaisinmaksuaika on noin 10 vuotta. Energiatehokkuutta lisäävät myös U-arvoltaan paremmat ikkunat sekä tehokas ilmanvaihdon lämmöntalteenotto”, kohteen rakennuttajainsinööri Petteri Elonen kertoo.

Hankkeen kehittely alkoi vuonna 2014

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ryhtyi kehittelemään ajatusta innovatiivisesta vuokratalosta jo vuoden 2014 alussa. Varsin nopeasti säätiön mielenkiinto kohdistui puurakentamiseen. Säätiön tavoitteena on edistää puurakentamista ja mahdollistaa puurakentamisen suunnitteluun ja toteutukseen liittyvän tietotaidon mahdollisimman avoin jakaminen. Tätä tavoitetta varten säätiö kokosi Energiatehokas puukerrostalo -kehityshankkeen viime vuoden marraskuussa.

”Kehityshankkeessa säätiön yhteistyökumppaneita ovat Karelia-ammattikorkeakoulu sekä Itä-Suomen yliopisto. Tavoitteena on lisätä tietoa puukerrostalorakentamisesta ja mahdollistaa ainutlaatuinen puurakentamisen oppimis- ja tutkimusympäristö Euroopan metsäpääkaupunkiin”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaala toteaa.

Asunto-osakeyhtiö Joensuun Pihapetäjä

  • CLT-tilaelementtitoimittaja: Stora Enso
  • Pääurakoitsija: Rakennustoimisto Eero Reijonen
  • Lvi-urakointi: Eko Lvi Oy
  • Sähköurakointi: Joen Sähköpojat Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Oopeaa/Anssi Lassila

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joensuuhun rakennetaan 6-kerroksinen puukerrostalo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat