Kokeile kuukausi maksutta

Savo-Solar järjestää osakeannin

Aurinkolämpöabsorbereita ja -keräimiä valmistava Savo-Solar järjestää noin 3,9 miljoonan euron suuruisen merkintäoikeusannin.

Aurinkolämpöabsorbereita ja -keräimiä valmistava Savo-Solar järjestää noin 3,9 miljoonan euron suuruisen merkintäoikeusannin.

Osakeannissa tarjotaan merkittäväksi enintään noin 11,9 miljoonaa osaketta, jotka edustavat noin 42,9 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista annin jälkeen. Merkintähinta on 0,33 euroa tai 3,14 Ruotsin kruunua osakkeelta.

Osakkeiden merkintäaika alkaa 5. syyskuuta ja päättyy Suomessa 21. syyskuuta ja Ruotsissa 19. syyskuuta.

Mikäli osakeanti merkitään täyteen, yhtiö odottaa saavansa annista noin 3,3 miljoonan euron nettovarat sen jälkeen, kun tuotoista on vähennetty annin arvioidut kulut, jotka ovat noin 0,6 miljoonaa euroa.

Savo-Solar perustelee pääoman tarvetta yhtiön kovalla kasvulla. Jatkuva voimakas kasvu edellyttää investointeja tuotantokapasiteettiin. Materiaali-, palvelu- ja henkilöstökustannukset sekä liiketoiminnan muut kulut ovat nousseet johtuen ennakoitua nopeammin kasvaneista valmistusmääristä, mikä on puolestaan johtanut suurempaan käyttöpääomatarpeeseen.

Yhtiön liikevaihto kaksinkertaistui viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö arvioi, että voimakas kasvu jatkuu myös vuonna 2016 ja että sen liikevaihto kasvaa enemmän kuin kaksinkertaiseksi verrattuna vuoteen 2015 johtuen lähinnä suuren mittakaavan toimituksista kaukolämpöyhtiöille Tanskassa ja muissa Euroopan maissa. Yhtiön tilauskanta on kasvanut merkittävästi viimeisten kuukausien aikana ja oli kesäkuun lopussa 2016 noin 2,1 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Savo-Solar järjestää osakeannin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat