Jatke nousee jo yli 200 miljoonan euron sarjaan tänä vuonna

Isot rakennuskonsernit ovat keränneet kampsujaan maakunnissa, mikä on vapauttanut Jatkeen toimitusjohtaja Hannu Lokan mukaan kasvutilaa pk-yrityksille.

Isot rakennuskonsernit ovat keränneet kampsujaan maakunnissa, mikä on vapauttanut Jatkeen toimitusjohtaja Hannu Lokan mukaan kasvutilaa pk-yrityksille.

Vasta 2009 perustettu Jatke-konserni on kasvanut huimaa 35 prosentin vuosivauhtia, ja tänä vuonna liikevaihto ylittää jo 200 miljoonaa euroa.

”Kasvu on tapahtunut pääsääntöisesti operatiivisella kassavirralla, kasvu perustuu avainhenkilöiden osaamiseen eikä yrityskauppoihin”, Lokka kertoo viitaten esimerkiksi Constin ja Lehdon kasvuun yritysostojen avulla.

Hannu LokkaLokalla on selvä näkemys siitä, miksi keskisuuret yritykset pärjäävät maakunnissa isoja konserneja paremmin.

”Tämä on pitkälti henkilövetoista, hyvin ihmiskeskeistä toimintaa. Aluejohtajamme on oltava huippuyksilö, jotta pärjätään vaikeilla alueilla. Myös kulurakenteemme on aavistuksen pienempi kuin pörssilistautuneilla yrityksillä. Pk-yritykset ovat myös isoja ketterämpiä, komentoketju aluejohdosta yhtiön johtoon on lyhyt ja reagointiaika kestää kahvikumillisen verran”, hän sanoo.

Alueellinen laajentuminen pohdittavana

Jatkeen painopistealueita ovat pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere. Pohjoisin toiminta-alue on toistaiseksi Jyväskylä, mutta pohdinnassa on laajentuminen Kuopion ja Oulun seuduille. Laajentumista pohjoisemmaksi pohditaan Lokan mukaan tarkkaan lompakon ehdoilla hyvää kassavirtaa ja omavaraisuutta vaalien.

Uudisasuntorakentaminen muodostaa noin 80 prosenttia konsernin liikevaihdosta, ja loppu tulee toimitilarakentamista ja saneerauksesta.

Uudistuotantoa on käynnissä noin 1 200 asuntoa ja saneerauskohteissa on noin 500 asuntoa. Toistaiseksi 80 prosenttia rakentamisesta on perinteistä kilpailu-urakointia, mutta jatkossa yritys panostaa maltillisesti myös gryndaukseen.

Kolmessa vuodessa yhtiö on hankkinut lähes nollatilanteesta tontit noin 3 300 asunnon rakentamiseen.

Lokan mukaan alueet eriytyvät tulevaisuudessa yhä voimakkaammin, sillä kaupungistuminen on vasta alussa.

”Meidän kasvu jatkuu, jos ympäröivässä talouskentässä ei tapahdu radikaalia muutosta. Kolmen vuoden strategian mukaan vuosittainen kasvu on 20-30 prosenttia, ja se perustuu osaltaan omaan tonttivarantoon ja aktiiviseen hankekehitykseen”, Lokka sanoo.

Jatkeen omistavat Lokka ja viisi muuta yksityishenkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke nousee jo yli 200 miljoonan euron sarjaan tänä vuonna”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat