Kokeile kuukausi maksutta

Vantaa ottaa digihaasteesta kiinni

Vantaa investoi 12 miljoonaa euroa ja vie maankäytön, kaavoituksen, rakennusvalvonnan ja kuntateknisen infran digiaikaan uudella toiminnanohjausjärjestelmällä.

Vantaa investoi 12 miljoonaa euroa ja vie maankäytön, kaavoituksen, rakennusvalvonnan ja kuntateknisen infran digiaikaan uudella toiminnanohjausjärjestelmällä.

Järjestelmän toimittavat paikkatietoratkaisuihin erikoistunut Esri Finland ja tiedonhallinnan ohjelmistoyhtiö M-Files. Toimitettava ratkaisu pitää sisällään kartta- ja paikkatiedon, prosessiperusteisen toiminnanohjauksen sekä asian- ja dokumenttihallinnan.

Uudistamalla maankäytön, rakentamisen ja ympäristön suunnittelua prosessiperusteisella tiedon- ja toiminnanohjauksella Vantaa voi vähentää käytettävien järjestelmien määrää ja voi päästä eroon tiedon kopioinnista ja pirstaloitumisesta eri järjestelmiin. Järjestelmä ohjaa käyttäjien toimintaa ja tarjoaa samalla ajantasaista ja oikeaa tietoa.

Esimerkiksi paikkatiedon kytkeminen kokonaisratkaisuun tekee mahdollisesti dokumenttien ja muun ajankohtaisen tiedon liittämisen karttatietoon. Sen taas pitäisi tehostaa toimintaa ja tuottaa säästöjä. Ohjelmistokokonaisuuteen sisältyy myös projektienhallinta, yhteistoiminta eri sidosryhmien kanssa ja etäkäyttömahdollisuus mobiililaitteilla.

”Visiomme on, että tulevaisuudessa kansalaiset ja muut toimijat osallistuvat yhdessä kaupungin viranomaisten kanssa kaupungin suunnitteluun ja tiedon tuottamiseen avoimen virtuaalisen kaupunkimallin kautta. Tätä varten tarvitsemme kokonaisratkaisun, joka palvelee niin kansalaisia, eri sidosryhmiä kuin myös kaupungin omaa henkilöstöä”, maankäytöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä Vantaan kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Kaupungininsinööri Henry Westlinin mukaan maankäytön koko elinkaaren tiedot kaavoituksesta rakentamiseen asti muodostavat jatkossa paikkatiedon sisältävän digitaalisen kokonaisuuden.

”Kokonaisvaltaisen prosessienhallinnan avulla toiminta tehostuu läpi koko organisaation. Turha manuaalisuus poistuu ja asiantuntijoiden käytössä on koko ajan ajantasainen tieto. Dynaaminen tiedonhallinta tekee mahdolliseksi tehokkuuden nousun jopa kolmanneksella”, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Westlin arvioi.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa ottaa digihaasteesta kiinni”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat