Talous Rakennustuote Hannu Lättilä Ei kommentteja

Cramo palkitsi osakesäästöohjelmaansa osallistuneita työntekijöitä lisäosakkeilla

Rakennuskonevuokraamo Cramo on palkinnut osakesäästöohjelmassaan kolme vuotta mukana olleet työntekijät lisäosakkeilla.

”Uskon, että mahdollisuus päästä nauttimaan yrityksen tuottamista voitoista motivoi henkilöstöä vaikuttamaan yrityksen tulokseen omalla toiminnallaan. Palkitsemme myös kolme vuotta osakkeita omistaneet työntekijät yhdellä lisäosakkeella kahta osaketta kohti. Maksoimme ensimmäiset lisäosakkeet tänä vuonna”, Cramo Finlandin toimitusjohtaja Tatu Hauhio kertoo.

Yhtiö lanseerasi osakesäästöohjelmansa syksyllä 2012. Neljän vuoden aikana yhtiön osakkeita omistavan henkilöstön määrä on vakiintunut noin 20 prosenttiin.

”Tämä osoittaa, että henkilöstömme puolelta löytyy uskoa menestykseemme ja halua työskennellä Cramolla pitkäjänteisesti.”

Cramolaisilla on mahdollisuus sijoittaa 2­–5 prosenttia bruttopalkastaan yhtiön osakkeisiin. Osakkeita hankitaan kertyneillä säästöillä markkinahintaan neljännesvuosittain yhtiön osavuosikatsausten julkistamispäivien jälkeen. Osakesäästöohjelmaan mukaan lähtevät sitoutuvat siihen vuodeksi kerrallaan. Työntekijä voi kuitenkin myydä ostamansa osakkeet milloin tahansa.

Ilman lisäosakkeitakin Cramon osake on tuottanut osakesäästöohjelmaan heti alussa lähteneille hyvän laskennallisen tuoton. Yhtiön osakkeen päätöskurssi Helsingin pörssissä oli 8,14 euroa 1.10.2012. Eilen 15. marraskuuta osakkeen päätöskurssi oli 23,57 euroa. Kurssi on noussut reilussa neljässä vuodessa noin 190 prosenttia. Kurssinousun päälle ovat tulleet vielä osinkotuotot.

Cramon ohella myös muutamalla muulla suomalaisella pörssiyhtiöllä on työntekijöille suunnattu osakesäästöohjelma, mutta pörssiyhtiöiden määrään verrattuna osakesäästöohjelmat ovat silti melko harvinaisia Suomessa.

Osakesäästöohjelman lisäksi Cramolla on käytössä avainhenkilöiden osakepalkkiojärjestelmä, jossa johdolle tarjotaan yhtiön osakkeita hallituksen kanssa sovittujen tavoitteiden saavuttamisesta. Toisin kuin työntekijät, johtohenkilöt eivät saa myydä osakkeitaan vapaasti, vaan niitä on kerättävä ensin oman vuosipalkan arvosta.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia