Kokeile kuukausi maksutta

Lehto lupaa tehdä putkiremontin jopa 30 prosenttia halvemmalla

Lehto Group on laajentanut talousohjatun rakentamisen mallin uudispuolelta myös putkiremontteihin.

Lehdon kehittämä nousuelementti on yksi niistä tekijöistä, joilla voidaan lyhentää remontin kestoa.

Asiakkaalle tämä tarkoittaa yhtiön mukaan jopa 30 prosentin säästöä, ja markkinoiden parasta sekä laajinta neljän vuoden takuuta eli tuplatakuuta.

Lopullinen hinta tiedetään poikkeuksellisesti jo remontin aloitusvaiheessa.

Lehdon TST-putkiremontin (talousohjatusti suunniteltu ja toteutettu) mallin ytimessä on ajatus suunnittelun ja toteutuksen keskittämisestä yksiin käsiin, mikä alentaa urakan hintaa, varmistaa rakentamisen laatua ja lyhentää remonttien kestoa.

Lehto Groupin talousohjatun rakentamisen malli pohjautuu siihen lähtökohtaan, että jopa 80 prosenttia remonttikustannuksista määräytyy jo suunnitteluvaiheessa.

Neliöhinta painuu alle 600 euroon neliö

Perinteisesti putkiremonttia valmistelevat taloyhtiöt teettävät suunnitelmat itse ja kilpailuttavat urakoitsijat valmiilla suunnitelmilla. Kun suunnitelmat ovat valmiit, hintaluokka on jo lukittu, vaikka kukaan ei vielä tiedä, kuinka paljon remontti todellisuudessa maksaa. Urakkahinta määräytyy urakoitsijoiden kilpailutuksessa ja usein hinnaltaan halvin urakoitsija valitaan toteuttajaksi.

Taloyhtiö on vastuussa omista suunnitelmistaan, joten kaikki suunnitelmien muutokset tuovat lisäkustannuksia. Lisälaskutusta voi tulla urakan aikana jopa 10 prosenttia urakkahinnan päälle.

Lehdon TST-putkiremontissa tilaaja tekee vain yhden sopimuksen. Lehto vastaa kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. ”Suunnittelu saadaan toteutettua nopeasti ja hallitusti, jolloin prosessi etenee perinteistä urakkaa nopeammin. Näin varmistetaan aika- ja kustannushyödyt asiakkaille”, yhtiön tiedotteessa luvataan.

”Olemme pystyneet todentamaan jopa 30 prosentin kustannussäästöt toteutuneissa linjasaneerauksissa. Esimerkiksi Helsingin Munkkivuoresta muistan kaksi vierekkäistä, 45 asunnon taloyhtiötä, joista toiseen teimme tarjouksen talousohjatulla mallilla – ja toiseen perinteisellä urakkamallilla asiakkaan toiveesta. Urakan sisältö oli pääosin sama, mutta talousohjatulla mallilla se tuli peräti 180 000 euroa edullisemmaksi. Summat ovat hurjia, mutta ne osoittavat mallimme hyödyn”, kertoo toimitusjohtaja Ari Saartoala Lehto Groupilta.

”Tavoitteemme on painaa putkiremonttien hinnat alle 600 euroon neliöltä myös pääkaupunkiseudulla”, jatkaa Saartoala.

Lopullinen hinta tiedossa remontin alussa

Yhtiön tiedotteen mukaan malli on taloyhtiölle turvallinen myös siinä mielessä, että TST-putkiremontissa urakoitsija vastaa omalla kustannuksellaan suunnitelmien toteutettavuudesta. Myös rahoitusta on helpompi hakea, kun projektin lopullinen hinta on tiedossa hankkeen alusta alkaen.

”Tyypillisesti putkiremonttien lopullinen hinta ei ole tiedossa vielä hankkeen alussa. Lehdon mallin avulla yllätyksiä ei tule”, Saartoala lupaa.

Myös remonttiaika lyhenee

”Käyttämämme mallin myötä projektien toteutusaikaa on pystytty merkittävästi lyhentämään perinteisestä. Asuntokohtaisessa työajassa puhutaan enää viikoista, ja koko kohde voidaan tehdä valmiiksi suunnittelun aloituksesta luovutukseen jopa kuudessa kuukaudessa. Toteutusaika on lyhentynyt myös omalla tehtaalla valmistettujen nousuelementtien ansiosta”, kertoo Saartoala.

Urakoitsijan kannalta TST-malliin kuuluu iso vastuu, sillä urakoitsija vastaa niin suunnitelmien toteutuskelpoisuudesta kuin kustannuksistakin.

Jatkossa TST-remonteissa myös sijaisasunnot tulevat kuulumaan urakkaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 11 kertaa

11 vastausta artikkeliin “Lehto lupaa tehdä putkiremontin jopa 30 prosenttia halvemmalla”

 1. Täältä saa samaa ”sutta” 50 % halvemmalla

 2. Tälläinen juttu muistuttaa lähinnä mainosta. Rakennuslehti antaa ”jopa 30 prosenttia halvemmalla” otsikolla itsestään hieman naiivin kuvan – mitä ”putkiremontti” sisältää ja mihin verrattuna se on halvempi. Olen mieltänyt lehden ammattilaisille suunnatuksi mutta jutut on kyllä välillä kuin hesarista.

  1. Erittäin hyvä kommentti. Journalismin taso on alhaalla! Eikä jutun perässä ”toimittajan” nimeä…

 3. Sivusta seuranneena suunnittelijat tosiaan määräävät aivan älyttömiä asoita työmaille ilman todellista perää.

  Varmasti onnistuvat jos itse suunnittelevat.

  ??

 4. Jos hiacemiehet etukäteen ottava työstään selvää, niin on aika selkeää, että älyttömät työselitykset ja määräykset voi viskata roskiin

 5. Sisältyykö asbestikartoitus ja ilmanäytteiden otto halvempaan hintaan?

 6. Nyt siis 2 lestadiolaisrakentajaa tässä täyttä höyryä mukana. Fira ensin ja nyt Lehto tuli mukaan tähän touhuun. Mielenkiintoista sanoisin. Itse en kuivumisaikoihin ja koko prosessin esim 2 viikon aikataulutuksen kyllä usko!

 7. Katselinpa tuossa kerran ohimennessä geomiehenä yhtä Lehdon rakennuksen perustustyötä. Ei näkyny salaojia ja alapohjan täytöt ei näyttäneet siltä miltä niiden pitäisi näyttää.Ainahan sitä voidaan tinkiä hinnasta, yleensä se vaan näkyy jossakin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat