Rakennustuote Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

TS: Tukes tutkii heikkolaatuista betonia kerrostalokohteessa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan lujuusominaisuuksiltaan heikkolaatuista betonia on havaittu myös asuinrakennustyömailta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Tukes on saanut ilmoituksen esimerkiksi viisikerroksisen kerrostalon työmaalta Pirkanmaalta. Turun Sanomien haastatteleman ylitarkastaja Petri Kulmalan mukaan rakennusyhtiö on ottanut työmaalla porakappaleita ja tutkituttanut ne. Toinen ilmoitus on peräisin pientalotyömaalta Helsingin seudulta.

Kulmalan mukaan molemmissa kohteissa rakennusyhtiö on tutkittanut porakappaleet. Alustavien tulosten mukaan näytekappaleet jäivät lujuusvaatimuksista 30-40 prosenttia. Kohteiden betoni ei Kulmalan mukaan ole peräisin Rudukselta.

Kulmala sanoo Turun Sanomissa, että lujuusongelmat eivät pakottaneet purkutöihin, mutta niistä aiheutui isoja aikatauluviiveitä. Normaalin 28 vuorokauden kovettumisajan sijaan työmiehet joutuivat odottamaan vielä kuukauden lisää ennen kuin holveja voitiin alkaa taas kuormittaa.

Lopulta vaadittava loppulujuus saavutettiin, mutta Tukesin tietojen mukaan sekin jäin 15 prosentin verran vajaaksi siitä, mitä sen piti olla.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia