Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

VR Trackille valittiin uusi toimitusjohtaja

VR Groupin infrayhtiön VR Trackiin on nimitetty uusi toimitusjohtaja syyskuussa irtisanoutuneen Ville Saksin tilalle.

Harri Lukkarinen

VR Trackin toimitusjohtajaksi on nimitetty Harri Lukkarinen. Hän aloittaa tehtävässään heti.

Lukkarinen on tähän asti vastannut VR Trackin rakentamisen liiketoiminnasta ja toiminut aiemmin myös kehitysjohtajana. Yhtiön palveluksessa hän on työskennellyt vuodesta 2005.

”Harri Lukkarisella on vankka kokemus infratoimialasta. Hän on ollut mukana kehittämässä VR Trackin kotimaan liiketoimintaa ja osoittanut erinomaista osaamista yhtiön uudistumisessa”, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson toteaa.

”Alalla ollaan isojen haasteiden edessä. Samaan aikaan kun kilpailu kiristyy, VR Track hakee voimakkaasti kasvua myös uusilta liiketoiminta-alueilta. Tästä erinomainen esimerkki on Tampereen raitiotieallianssi, jossa yhtiö on mukana. Näen, että Lukkarisella on erinomaiset edellytykset ja kykyä kehittää VR Trackia edelleen, parantaa sen asiakaslähtöisyyttä sekä luoda uusia kasvumahdollisuuksia.”

”On hienoa ottaa vastaan uusi tehtävä ja päästä yhdessä ammattilaistemme kanssa rakentamaan VR Trackista yhä vahvempaa osaajaa”, Harri Lukkarinen toteaa.

”Kunnossapidossa havaittu vakavia puutteita”

VR Trackin vastuulla olleissa rautateiden kunnossapitokohteissa on havaittu puutteita. Yhtiö kertoo olevansa pahoillaan tekemistään virheistä ja suhtautuu asiaan äärimmäisen vakavasti.

”VR Trackilla on kokemusta radan rakentamisesta ja suurista projekteista yli 150 vuoden ajalta. Haluamme palauttaa luottamuksen toimintaamme ja olemme jo tehneet merkittäviä muutoksia vastaavien virheiden välttämiseksi. Meille on tärkeintä olla luottamuksen arvoinen ja toteuttaa infrahankkeet ja -urakat laadukkaasti sekä turvallisesti. Olemme myös vahvasti mukana koko alan ja sen teknologian kehittämisessä, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme yhä parempia palveluja”, Lukkarinen painottaa.

VR Track on Suomen suurin radanrakentaja sekä yksi suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. Yhtiön palvelut kattavat koko infrahankkeen elinkaaren: suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon. VR Track on myös merkittävä rautatiemateriaalien toimittaja. Suomen lisäksi yhtiö toimii Ruotsissa.

VR Trackin ja sen tytäryhtiöiden liikevaihto on yhteensä 307 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee 1700 rakennus- ja suunnittelualan osaajaa Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön asiakkaana ovat muun muassa valtio, kunnat ja satamat sekä rautatiepalveluja ja muita infrarakentamisen palveluja käyttävät yritykset. Suurin asiakas on Liikennevirasto.

Vuonna 1970 syntynyt Lukkarinen on rakennus- ja yhdyskuntatekniikan diplomi-insinööri. VR Trackin rakentamisen johtaja hän on ollut vuodesta 2013, ja hän on toiminut aiemmin myös kehitysjohtajana.

VR Trackin palveluksessa Lukkarinen on ollut vuodesta 2005. Aikaisemmin hän on työskennellyt infrarakennuttamisen johtajana Jaakko Pöyry Infraan kuuluneessa CMC Terasto Oy:ssä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia