Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti myi loputkin Hennalan varuskuntarakennukset

Senaatti-kiinteistöt on myynyt 7. joulukuuta tehdyssä kaupassa Lahden Hennalan entisen varuskunta-alueen viimeisetkin myynnissä olleet kiinteistöt.

Senaatti-kiinteistöt on myynyt 7. joulukuuta tehdyssä kaupassa Lahden Hennalan entisen varuskunta-alueen viimeisetkin myynnissä olleet kiinteistöt.

Nyt tehdyssä kaupassa Royal House Oy osti alueen isot kiinteistöt eli kaksi kasarmirakennusta, sairaalan ja esikuntarakennuksen. Kauppahinta oli 2,2 miljoonaa euroa.

Kasarmeissa toimii tällä hetkellä vastaanottokeskus, mutta Maahanmuuttovirasto on luopumassa sen toiminnasta vuoden 2017 aikana.

Hennala kävi kaupaksi odotettua paremmin

Hennalan alue vapautui uuteen käyttöön puolustusvoimien lähdettyä alueelta vuoden 2014 lopussa. Kaikkiaan alueelta tuli myyntiin 35 rakennusta, joista valtaosa on Venäjän vallan aikaisia suojeltuja punatiilirakennuksia.

Pienempien rakennusten myynti lähti hyvin liikkeelle, ja ensimmäiset kaupat Senaatti teki jo maaliskuussa 2015. Myynnit etenivätkin Senaatin myyntipäällikkö Asko Taskilan mukaan odotettua nopeammin.

Kaupunki ja valtio kehittävät Hennalaa yhdessä

Hennala on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Hennalan varuskunta-aluetta kehitetään kaupunkilaisten ja yritysten yhteiseen käyttöön. Kaupunginosan kehittämisestä vastaavat yhteistyössä Senaatti-kiinteistöt, Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys Ladec. Uusi Hennala on yhdistelmä historiallista Lahtea, urbaania luontoa ja tulevaisuuden kaupunkiasumista. Alueelle tulee työpaikkoja sekä palveluja ja asuntoja.

Nyt tehtyjen kauppojen jälkeen alueelle jäivät vain uudisrakennusalueet ja sotilaslääketieteen museo, joka on puolustusvoimien käytössä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myi loputkin Hennalan varuskuntarakennukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat