Kokeile kuukausi maksutta

TS: Turun kaupunginteatterin työmaalla uusi asbestilöytö – kustannukset nousevat

Turun kaupunginteatterin korjaustyömaan asbestipurkuja joudutaan laajentamaan uusien asbestilöytöjen vuoksi. Teatterikorjauksen kustannukset nousevat lisää. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Turun kaupunginteatterin korjaustyömaan asbestipurkuja joudutaan laajentamaan uusien asbestilöytöjen vuoksi. Teatterikorjauksen kustannukset nousevat lisää. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Työmaalla on aiemmin tehty laaja asbestikartoitus. Aikaisemmin tehtyjen havaintojen lisäksi tämän viikon tiistaina työmaalta otetuista näytteistä yhdessä oli asbestipitoista materiaalia. Ilmasta otetun näytteen asbestipitoisuus ei kuitenkaan ylittänyt raja-arvoja.

Turun Sanomien tietojen mukaan työt on toistaiseksi keskeytetty saneerausosalla ja näytteitä otetaan lisää. Samalla täydennetään aiemmin tehtyä asbestikartoitusta. Tulokset valmistuvat vielä tämän viikon aikana.

Uusi löytö tuo teatterihankkeeseen välttämättömiä lisätöitä ja kustannuksia, joiden vaikutus jo ennestäänkin tiukkaan aikatauluun arvioidaan erikseen.

Miljoonaluokan lisäbudjetti

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuun lopussa teatterin korjaushankkeelle miljoonaluokan lisärahoituksen niin sanotun ryntäyssopimuksen muodossa. Ilman projektinjohtourakoitsija Skanskan kanssa solmittuja ryntäystoimenpiteitä olisi todennäköistä, että teatterin syysnäytäntökausi jouduttaisiin perumaan kokonaan. Näytäntökauden väliin jääminen aiheuttaisi kaupunginteatterille huomattavat tappiot lipputulojen menetyksenä sekä johtaisi mahdollisiin tuotannollisiin ja taloudellisiin lomautuksiin.

Kaupunginhallitus myönsi aiemmin syksyllä kiinteistöyhtiölle luvan ylittää alkuperäisen hankesuunnitelman 36,35 miljoonan euron kustannusarvio 1,8 miljoonalla eurolla yhteensä 38,15 miljoonaan euroon.

Sekään ei vielä riittänyt vaan aikataulu haluttiin vielä varmistaa, joten kaupunginteatterin kiinteistöyhtiö arvioi kustannusten nousevan vielä noin 500 000 – 1 000 000 eurolla, mikä ei vielä sisällä mahdollisia ennakoimattomissa olevia ongelmia. Valtuusto hyväksyi hankkeen uudeksi kustannusarvioksi 39,15 miljoonaa euroa.

Valtuustolle toimitetussa kirjeessä kiinteistöosakeyhtiö arvioi lisäksi, että kyseinen kustannusarvion kasvu on esitetystä huolimatta edelleen täsmentymätön ja mahdolliset uudet ennakoimattomat ongelmat saattavat vielä vaikuttaa hankkeen loppukustannukseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “TS: Turun kaupunginteatterin työmaalla uusi asbestilöytö – kustannukset nousevat”

  1. Hei!
    Kaupungin teatterimme asbestiongelmainen rakennustyömaa syö kuntamme rahoja siihen tahtiin, ettei saneerausprojektilla ole edes vielä loppua näkyvissä.
    Siksi mielestäni raitiotie- ja Kakolan tornin rakennushankkeet on heti haudattava!
    Nyt olisi ensisijaisesti keskityttävä siihen, että kuntamme omistamissa taikka vuokraamissa tiloissa olisivat sisäilmat kunnossa. Sillä rakennusten huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja ja alentaa työtehoa ja viihtyvyyttä.
    Sen vuoksi kodin, työpaikan, koulun tai päiväkodin puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta huolehtiminen on tärkeää.

  2. Vittu mitä paskaa, ihan oikeesti. Kaikki rahat menee johonki typeriin työmaihin ja firmojen pomoille. Hävetkää!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat