Consti Yhtiöiden tulos kasvoi sekä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä että koko vuonna 2016. Myös tilauskanta kasvoi. Liikevaihto säilyi viimeisellä neljänneksellä kutakuinkin ennallaan, ja koko vuonnakin se kasvoi vain hieman.

Constin kannattavuus ja tilauskanta kohenivat

Consti Yhtiöiden tulos kasvoi sekä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä että koko vuonna 2016. Myös tilauskanta kasvoi. Liikevaihto säilyi viimeisellä neljänneksellä kutakuinkin ennallaan, ja koko vuonnakin se kasvoi vain hieman.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

”Liikevaihdon odotettua hitaampaan kasvuvauhtiin vaikutti selkeimmin liikevaihdon kertyminen suhteellisen pienistä hankkeista, vilkkaan uudisrakentamisen aiheuttama kilpailu osaavista tekijöistä ja suurten hankkeiden hidas käynnistyminen. Vaikka liikevaihdon kasvuvauhti jäi hieman odotettua hitaammaksi, vuosi 2016 oli Constin historian paras monella mittarilla. Niin liikevaihto, tulos kuin tilauskantakin olivat paremmat kuin koskaan. Tilauskannan vahva kehitys antaa aihetta myönteisille odotuksille myös vuodeksi 2017”, toimitusjohtaja Marko Holopainen sanoo.

”Kulunutta vuotta väritti uudisrakentamisen voimakas vilkastuminen. Tämä näkyi myönteisenä kehityksenä talotekniikan kysynnässä, sillä talotekniikassa Consti toimii myös uudisrakentamisen markkinoilla. Uudisrakentamisen vaikutus toteutuu kuitenkin talotekniikka-asennuksissa pienellä viiveellä, eli merkittävässä osassa vuonna 2016 aloitetuista uudiskohteista päästään taloteknisiin töihin vuoden 2017 puolella.”

”Sen sijaan kiinnostusta toimitilojen laajoihin korjauksiin uudisrakentaminen hieman heikensi. Uusissa tilauksissa korostuivat asuinrakennusten putkiremontit ja julkisivusaneeraukset sekä huoltopalveluiden ja palvelu-urakoinnin kysyntä.”

Consti uskoo korjausrakentamisen ja taloteknisten palveluiden kysynnän jatkavan tasaista kasvuaan myös tänä vuonna. Orgaanisen kasvun saavuttamista helpottaa uudisrakentamisen kasvun tasaantuminen, kun mahdollisuudet palkata osaavia tekijöitä parantuvat.

Consti arvioi, että sen koko vuoden 2017 liikevaihto kasvaa vuoteen 2016 verrattuna.

Consti Yhtiöt 10–12 2016/10–12 2015

  • Liikevaihto milj. euroa 74,8/74,9
  • Liikevoitto % 5,9/4,1
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 4,3/2,8

1–12 2016/1–12 2015

  • Liikevaihto milj. euroa 261,6/256,2
  • Liikevoitto % 4,2/3,3
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 10,1/4,1
  • Omavaraisuusaste % 34,5/31,4
  • Tase milj. euroa 98,1/90,7
  • Henkilöstö (kauden lopussa) 935/890
  • Tilauskanta milj. euroa 190,8/181,3

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Constin kannattavuus ja tilauskanta kohenivat”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi