Lahden vuokrataloyhtiölle vihreää rahoitusta

Lahden kaupungin omistama Lahden Talot -vuokra-asuntoyhtiö on saanut ensimmäisenä asuinrakennuskohteelle myönnettyä niin sanottua vihreää rahoitusta.

Lahden kaupungin omistama Lahden Talot -vuokra-asuntoyhtiö on saanut ensimmäisenä asuinrakennuskohteelle myönnettyä niin sanottua vihreää rahoitusta.

Vuokrataloyhtiö sai Kuntarahoitukselta vihreää rahoitusta kolmeen uudiskohteeseen, jotka kaikki ovat valmistuessaan lähes nollaenergiataloja. Talot ovat ensimmäiset vihreän rahoituksen piiriin hyväksytyt asuinrakennuskohteet Suomessa.

Kaikkien kolmen asuintalon energialuokka on B eli toiseksi paras ja Suomessa harvinainen. Rahoituspäätökseen vaikuttivat myös muut energiatehokkuutta parantavat seikat. Taloyhtiöissä ei ole huoneistokohtaisia saunoja vaan yhteiset saunaosastot.

Vihreä rahoitus on Kuntarahoituksen viime keväänä lanseeraama tavallista edullisempi rahoitusmuoto, joka on suunnattu ympäristöystävällisille hankkeille. Rahoitettavan kohteen energiankulutuksen pitää olla alle 100 kilowattituntia asuinneliötä kohti.

Matalaenergia- ja passiivirakenteet ovat olleet osa Lahden Asuntojen kaikkea rakennuttamista vuodesta 2011 lähtien, jolloin valmistuivat Lanssikadun matalaenergiatalot. Konsernin seuraava lähes nollaenergiatason kohde on Uudenpellonkadun vuokrakerrostalo, jonka rakentaminen alkanee tänä vuonna.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lahden vuokrataloyhtiölle vihreää rahoitusta”

  1. Vihreän hurskastelun maksimi. Jos nämä pullot pääsevät B luokkaan niin en haluaisi edes kyläillä A:ssa.

Jätä kommentti