Talous Kiinteistöt Rakennuslehti Ei kommentteja

Elo, Trevian ja Ruotsin valtion eläkerahasto perustavat satoja miljoonia suomalaisiin kiinteistöihin sijoittavan yhtiön

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Ruotsin valtion eläkerahasto Första AP-fonden (AP1) ja suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö Trevian Asset Management Oy ovat sopineet yhteisen suomalaisiin kiinteistöihin sijoittavan yhtiön perustamisesta.

Uuden yhtiön tavoitteena on sijoittaa pääasiassa Helsingin ulkopuolelle muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin. Yhtiö keskittyy erityisesti kaupunkien ydinkeskustoissa sijaitseviin liike- ja toimistokiinteistöihin.

Perustamisvaiheessa yhtiön omistuksessa tulee olemaan noin 160 miljoonan euron arvoinen kiinteistösalkku. Yhtiöllä on merkittävät resurssit lisäsijoituksia varten, ja se tulee etsimään aktiivisesti sijoitusstrategiansa mukaisia uusia sijoituskohteita. Nykyiset sijoitussitoumukset mahdollistavat salkun kasvattamisen yli 400 miljoonan euron kokoiseksi.

”Suurimpien kaupunkien positiivisen väestökehityksen ansiosta Suomi on meille kiinnostava markkina kiinteistösijoituksiin”, AP1:n sijoituspäällikkö Johan Temse sanoo.

Trevian vastaa yhteisyrityksen operatiivisen toiminnan johtamisesta ja sijoituskohteiden etsimisestä.

Yhtiön perustaminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia