Suunnittelu Rakennuslehti Ei kommentteja

Ramboll ylsi viime vuonna historiansa parhaaseen tulokseen

Tanskalainen suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Ramboll teki historiansa parhaan tuloksen vuonna 2016.  Suomen-yhtiöiden liikevaihto ylitti 200 miljoonaa euroa.

”Suunnittelupalveluiden kysyntä pysytteli Suomessa vilkkaana koko viime vuoden. Olimme viime vuonna mukana monissa näkyvissä rakennushankkeissa mukaan lukien Helsingin Kalasataman lukuisat projektit, Uusi lastensairaala, Pasilan Tripla sekä Helsingin uusi keskustakirjasto, sanoo Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Kari Onniselkä.

Rambollin liikevaihto kasvoi 1 423,9 miljoonaan euroon (2015: 1419). Tulos ennen liikearvopoistoja (EBITA) oli 81 (64) miljoonaa euroa ja suhteellinen kannattavuus (EBITA-%) 5,7 (4,5) prosenttia.

Hyvään tulokseen päästiin erityisesti Pohjoismaiden sekä globaalin Energia-liiketoimintayksikön vakaan tuloksen ansiosta.

”Olen tyytyväinen liiketoimintojemme hyvään operatiiviseen tulokseen. Öljy- ja kaasualan äärimmäisen haastavasta markkinatilanteesta huolimatta onnistuimme parantamaan tulosta viime vuodesta. Tämä onnistui toimintaa tehostamalla, sanoo Rambollin toimitusjohtaja Jens-Peter Saul.

”Voimme suunnata positiivisin mielin vuoteen 2017.  Olen vakuuttunut, että selätämme alhaisen öljyn hinnan, Brexitin ja geopoliittisen epävakauden mukanaan tuomat haasteet markkinoilla.”

Kiinassa tuulivoimapuisto, Tanskassa tekosaari

Ramboll sai vuonna 2016 toteutettavakseen lukuisia näkyviä hankkeita, joihin kuului muun muassa Kiinan suurimpiin lukeutuvan tuulivoimapuiston suunnittelu. Sadan tuuliturbiinin puiston kapasiteetti on 400 megawattia, mikä vastaa noin 350 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.

Tanskassa Ramboll sai vastuulleen uuden keinotekoisen saaren Kronløbsøenin konsultoinnin. Hankkeeseen kuuluu myös Kööpenhaminan Nordhavnin satama-alueen uuden kaupunginosan kehittäminen.

Yhdysvalloissa Ramboll auttaa MIT-korkeakoulua höyryjärjestelmän konvertoinnissa kuuman veden kaukoenergiajärjestelmäksi sekä tekee Cambridgen kaupungille tutkimuksen vähähiilisestä energiajärjestelmästä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia