Korjausrakentaminen Rakentaminen Seppo Mölsä 3 kommenttia

Esko Nurmisen Maalaamo on nyt Nurminen Works

Esko Nurmisen Maalaamo eli ENM Oy muutti 25-vuotisjuhliensa kunniaksi samalla nimeä. Uusi nimi on Nurminen Works Oy.

Heikki Nurminen juhli Rakennusliiton Matti Harjuniemen ja henkilökuntansa kanssa perheyrityksensä 25-vuotistaivalta.

Yhtiön toimitusjohtaja on Mikko Mensio.

Esko Nurminen perusti yhtiön vuonna 1960. Visiona oli maalausfirma, jossa maalarin pensseli ei vapise ja lopputulos on aina priimaa

Esko Nurmisen jäätyä eläkkeelle vuonna 1992 yritys perustettiin tavallaan uudelleen, kun Heikki Nurminen ja hänen sisarensa Maritta Kinnunen ostivat yhdessä Mauri Hämäläisen kanssa liiketoiminnan.

”Alku ei ollut helppoa, mutta lama oli helvetin hyvä koulu”, Heikki Nurminen sanoo.

Jotain kertoo sekin, että ainoastaan vuonna 1994 ja vuonna 2014 yritys on tehnyt tappiota. Porukan vaihtuvuus on ollut pieni ja palasipa äskettäin yksi eläkkeelle jo siirtynyt 66-vuotias takaisin töihin. Töissä oli ollut niin mukavaa.

Nurmisen tärkeimpiä töitä ovat muun muassa Säätytalon, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin, Kulttuuritalon, Suomenlinnan kirkon ja Meilahden potilastornin korjaustöiden maalaustyöt. Uudiskohteista tunnetuin lienee Musiikkitalo. Refenssilista kertoo, että osa tilaajista arvostaa vielä laatua eikä pelkkää hintaa.

Viime vuonna tämä pääkaupunkiseudulla toimiva perheyritys teki liikevaihtoa 11,5 miljoonaa euroa ja tulos oli kovasta virolaiskilpailusta huolimatta voitollinen. Asuntopuolen maalaustyöt yhtiöt on kuitenkin pitkälti jättänyt virolaisille, sillä niissä suomalaisella työvoimalla ei tahdo enää pärjätä. Työmiehiäkään asuntopuolen tienestit eivät oikein tyydyttää.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemikin ihmetteli juhlassa, miten samaan aikaan, kun rakentajilla on kädet täynnä töitä, suomalaisia maalareita on kortistossa. Ulkomaisten maalareiden tuoma pudotuspeli on näkynyt myös yrityskentässä. Osalla perinteikkäistä suomalaisyhtiöstä on ollut suuria vaikeuksia jo monet vuodet.

 

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • Kilpailukyky paranee hieman jos maalarit viihtyisivät töissä sen ajan mistä odottavat saavan palkkaa. Tosin sama koskee muitakin. Onko joku esim nähnyt putkarin töissä kello 15.00 työmaalla ?

  Vastaa
  • Yleinen ongelma ihan jokaisessa työssä Suomessa. Tähän on syynä työntekijää suojelevat lait/säännökset jotka on suoraan sanottuna täysin perseestä näin yrittäjän puolelta. Järjettömät lomat/vapaat/sosmaksut sekä se että jos irtisanot tälläisen laiskajaakon tai terroriteron niin seuraavaksi kolkutetaan raastuvan ovella laittoman irtisanomisen perusteilla.

   Suomalainen on vain niin helvetin ylpeä, kun kouluissa sekä urheiluseuroissa aloitettiin tämä fair play kaikki pelaa paska, niin jokainen huutaa kun ei pääse kentälle. Perkele, se on niin että ketä tekee ja haluua tehdä niille on töitä ja varmasti aivan asianmukaiseen palkkaan myös.

   Itselläni on ollut tapauksia joissa rakennusliitto on määritellyt jo valmiiksi mitä minun pitäisi työnantajana maksaa työntekijälle, he kun tuijottavat vain papereita eikä oikeeaa osaamista.

   Työnhauista selllaista, 2017 käytännössä jatkuva haku ollut pällä työministeriön sivuilla, yhteyden ottoja ollut ehkä 50kpl, joisa 49kpl ei ole ikinä edes tehnyt kyseistä työtä. Yhtä tapausta lukuunottamatta , mutta hänkin otti yhteyttä vain koska olisi muuten joutunut Uudenkaupungin autotehtaalle.

   Vastaa
 • vesa marttinen

  Onhan isännällä ainakin asennetta. Tosin sairasta sellaista. Ei ihme ettei ole kotimaista työvoimaa. Ei varmasti olisi kirgiisejäkään jos näkisivä isännän päänsisään ja ymmärtäisivät mitä tämä oikeasti ajattelee. Maalari evp.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia