Kokeile kuukausi maksutta

Massiivipuisten rakennuselementtien valmistus käynnistyy Pirkanmaalla

Celt Oy aloittaa rakennuselementtien ja valmiiden asuntomoduulien valmistuksen kesäkuussa Valkeakoskella. Tuotteet valmistetaan CLT-massiivipuusta (Cross Laminated Timber).

Celt Oy aloittaa rakennuselementtien ja valmiiden asuntomoduulien valmistuksen kesäkuussa Valkeakoskella. Tuotteet valmistetaan CLT-massiivipuusta (Cross Laminated Timber).

”Haluamme edistää suomalaista puurakentamista. Meidän palvelu ja tuotteet tuovat CLT:n käyttämisen mahdolliseksi entistä useammassa hankkeessa”, lupaa pitkän kokemuksen puutaloteollisuudesta omaava Celt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Hietaniemi.

Celt Oy:n tarkoituksena on valmistaa asuntoja teollisesti kuten autoja tai kännyköitä. Kapasiteettia kasvatetaan vaiheittain tuotantolinja- ja palvelukehitysinvestoinneilla.

”CLT on vallankumouksellinen rakennusmateriaali”, sanoo Celt Oy:n toimitusjohtaja Timo Isotalus. ”Ratkaisevaa on CLT-raaka-aineen jatkojalostus rakennuselementeiksi. Se mahdollistaa nopean työmaa-ajan ja hankkeiden kustannustehokkuuden.”

Celt Oy:n keskittyy aluksi korkeintaan 3-kerroksisten rakennusten rakennuselementtien valmistukseen. Kasvusuunnitelmassa on myös kerrostalomoduulien valmistus. Yhtiö voi jalostaa rakennuselementeiksi CLT:n lisäksi myös muita massiivipuulevymateriaaleja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Massiivipuisten rakennuselementtien valmistus käynnistyy Pirkanmaalla”

  1. CLT ei ole massiivipuuta vaan laminoitua (liimattu kappaleista) puuta. Nyt vannotaan CLT:n nimiin. Voi olla ihan hyväkin ratkaisu. Pitkäaikaista kokemusta ainakaan Suomessa ei ole, maailmalla kyllä. Ensimmäiseksi tulee mieleen,voiko prosessissa tulla liimausvirhe (virheitä on ollut liimapuupalkeissa ja sormijatketussa puutavarassa). Näillä rakenteilla on tietysti sertifiointi. Entä päästävätkö liimat sisäilmaan epäpuhtauksia?

  2. Kannattaa vaan pysyä erossa Celt Oy.n toiminnasta……vinkkinä kun etsii Vivola ja Olament Oy.n

  3. Celt Oy:ssä mukana porukka joka jätti vasta tammikuussa konkurssihakemukset Vivolan ja Olamentin nimissä. Kannattaa tiedustella kokemuksia mm. rakentamisen laadusta ja ko. yritysten toiminnasta niiltä asiakkailta jotka näiden yritysten kanssa ovat aiemmin olleet tekemisissä. Nimim. kokemusta löytyy.

    1. …relating to issues of construction problems, can any links be posted?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat