Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Areenayhtiön osakassopimuksen julkistamista kiirehti toive saada MM-kisat

Kaupungin rooli Areenayhtiössä täyttää kaupunginvaltuuston asettamat edellytykset vähemmistöosakkuudesta ja sijoittajien tasaveroisesta asemasta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaupungin rooli Areenayhtiössä täyttää kaupunginvaltuuston asettamat edellytykset vähemmistöosakkuudesta ja sijoittajien tasaveroisesta asemasta, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Aamulehden tiedotustilaisuutta seuraavan nettiuutisoinnin mukaan mukaan kaupungin osuus on 26 miljoonaa euroa, ja se ei ole kasvanut. Kaupunki merkitsee osakaspääomaa 4 miljoonalla, muut 6 miljoonalla. Lisäksi kaupunki antaa 22 miljoonaa euroa lainaa, josta saadaan korkoa.

Lähtökohtana on, että kaupunki saa sijoituksensa takaisin tuottoineen. Hankkeen pääosakas on SRV:n, LähiTapiola-ryhmän ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen yksityinen sijoittajaryhmä ja vähemmistöosakkaana Tampereen kaupunki. Kaupunginhallitus päättää kaupungin osalta osakassopimuksesta 15.5.2017

Ehdollinen sopimus

SRV kertoo tiedotteessaan, että nyt laadittu osakassopimus on ehdollinen. Sopimus edellyttää kaikkien osapuolten lopullista hyväksyntää ja sopimuksen täytäntöönpanon edellytysten täyttymistä, kuten kaupungin aiemmin hankkeesta tekemien päätösten lainvoimaisuutta, EU-komission hyväksyntää valtiontuelle ja rahoituksen varmistumista. SRV arvioi, että lopullisen investointipäätös syntyy vuoden 2017 aikana.

Asiasta haluttiin kertoa nyt ennen kaupunginhallituksen kokjousta, mutta myös siksi, että 19.-20.5. päätetään vuoden 2021 jääkiekon MM-kisojen isännästä ja Tampere toivoo saavansa kisat.

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen mukaan hankkeessa on saavutettu merkittävä uusi vaihe.

”Areena lisää merkittävästi Tampereen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Se tuo Tampereelle uusia mahdollisuuksia monipuoliseen tapahtumatarjontaan ja suuriinkin tapahtumiin. Nyt myös koko kansialueen rakentuminen Tampereen keskustaan saa vauhtia.”

Areenaan mahtuu urheilutapahtumissa 13 000 katsojaa ja muissa tapahtumissa jopa yli 15 000 katsojaa.

Tavoitteena on, että rakentaminen voi alkaa vielä 2017 syksyllä, jolloin ensimmäinen vaihe Sorinsillan eteläpuolella valmistuisi 2020 vuoden loppuun mennessä.

SRV kertoo, että tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus olisi valmis vuonna 2023. Lopullinen aikataulu täsmentyy hankkeen investointipäätöksen yhteydessä.

Koko Kansi ja areena -hankkeen kokonaisarvo on yli 500 miljoonaa euroa, mistä areenan ja harjoitushallin osuus on noin 100 miljoonaa euroa.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Tampereen Areenayhtiön osakassopimuksen julkistamista kiirehti toive saada MM-kisat”

  1. Puuttuuko Tampereen kaupungin osuudesta jotain? Muistaakseni kiinteistöverohuojennuksesta ja liittymien hinnastakin on puhuttu jotain. Mikäli ne otetaan huomioon, kaupungin suora tuki tosin pitkällä aikajänteellä on hankkeelle 60 milj. En ymmärrä, miksi kaupungin pitää tukea hanketta. Vaikka tuki olisikon kymmeniä miljoonia, ei se mitään mahdollista ainakin puolen miljardin hankkeessa. Totta kai SRV osaa pyytää. Tyhmä on se, joka maksaa.

  2. Onhan se hyvä että kaupunki kehittyy mutta tuo pullisteleva ’kiakko’ on arkkitehtuurisesti nk. lyhytaikaista tavaraa.

  3. Tampereella on kallista sähköä ja erittäin kallista kaukolämpöä pakkomyyty kansalle jo vuosia, kun on kaksi konkurssin partaalla pyristelevää kiakkoseuraa, joilla tosiaankaan ei ole varaa edes nykyisen hallin vuokria maksella… Sirkustusta lisää kansan maksettavaksi vaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat