Infra Projektit Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Dynniq Finlandille älytieurakka

Älytieosuuden rakentaminen välillä Pahtonen-Muonio on osa Liikenneviraston Aurora-hanketta.

Dynniq Finland Oy:n saamaan urakkaan kuuluu 10 kilometrin tieosuuden varustelu välillä Pahtonen-Muonio. Työt alkavat viikolla 29 ja valmistuvat syksyn 2017 aikana. Maarakennus- ja telematiikkaurakka on arvoltaan 1,18 miljoonaa euroa.

”Tulevaisuuden älyliikenteen kokeiluille on pian olemassa todellinen alusta myös lumisissa ja haasteellisissa olosuhteissa. Tienpitäjä puolestaan pääsee tutkimaan, mitä automaattiajaminen väylältä vaatii”, Liikenneviraston verkostojohtaja Reija Viinanen sanoo.

Aurora-hankkeessa rakennetaan arktinen älyliikenteen testausekosysteemi. Liikenteen testausalustana toimii valtatielle 21 rakennettava julkinen älyliikenteen testitie. Älytie varustetaan sensoreilla ja antureilla, jotka keräävät mittaustietoa automaattiajamisen ja väyläomaisuuden hallinnan tarpeisiin. Lisäksi testausekosysteemi tarjoaa tarkan paikannuksen ja 5G-palvelut.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia