Talous Kiinteistöt Rakennuslehti Ei kommentteja

Kiinteistön ylläpidon kustannukset kasvoivat

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 1,7 prosenttia vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä vuoden 2016 vastaavasta ajanjaksosta. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistuivat kevyen polttoöljyn kustannukset 32,1 prosenttia.

Lämmityskustannukset kasvoivat 6,3 prosenttia, käyttösähkö 5,2 prosenttia, erilliskustannukset 1,8 prosenttia, käyttö- ja jätevesikustannukset 0,8 prosenttia ja kaukolämpö 0,5 prosenttia.

Työkustannukset laskivat 2,2 prosenttia, tarveainekustannukset 1,2 prosenttia ja kunnossapitopalvelun kustannukset 0,5 prosenttia. Kiinteistönhoitopalvelun kustannukset pysyivät vuoden takaisella tasolla.

Työkustannusten lasku selittyy vuodenvaihteessa pienentyneillä työnantajan sosiaalikustannuksilla ja kiinteistöpalvelualalla kasvaneella työajalla.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten nousivat toimistorakennusten ja myymälärakennusten ylläpitokustannukset 1,9 prosenttia. Asuinkerrostalojen ylläpitokustannukset nousivat 1,2 prosenttia, koulurakennusten 1,1 prosenttia ja terveyskeskusten 0,3 prosenttia. Teollisuushallien kustannukset säilyivät ennallaan.

Kiinteistön ylläpidon kustannusten kokonaisindeksi laski 0,3 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia