Avario ostaa oululaisen Siparkin

Arkkitehtitoimisto Avario ostaa oululaisen vuonna 1996 perustetun arkkitehtitoimisto Siparkin sen perustajalta Saila Palviaiselta.

Päiväkoti Espooseen Tikasmäentiellä on Avarion suunnittelema.

Avarion mukaan järjestely vahvistaa merkittävästi yrityksen asemaa monipuolisten arkkitehtisuunnittelupalvelujen tarjoajana valtakunnallisesti, erityisesti julkisen rakentamisen osalta.

Yrityskaupan jälkeen Saila Palviainen siirtyy pois suunnittelutehtävistä ja Siparkin toimitusjohtajaksi ja vetovastuuseen siirtyy Avarion toimitusjohtaja Matti Haikola. Yrityskaupalla ei ole vaikutusta kummankaan yrityksen nykyisten asiakassuhteiden ja työsuhteiden jatkuvuuteen.

Haikola sanoo olevansa innoissaan mahdollisuudesta lähteä luotsaamaan myös Siparkin henkilöstöä kohti entistäkin mielenkiintoisempia ja vaativampia suunnittelutöitä.

”Siparkin henkilöstön näkemyksellinen ja laaja osaaminen muun muassa tietomallinnukseen ja isojen terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen rakennushankkeiden läpivientiin liittyvissä asioissa on jatkossa kaikkien asiakkaidemme käytössä. Sote-uudistuksen edetessä odotan terveydenhuollon ja sosiaalialan uudis- ja korjausrakentamistarpeiden entisestäänkin lisääntyvän, ja osaavia suunnittelijoita tällä toimintaalueella tarvitaan”, Haikola sanoo.

Avarion liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli noin 830 000 euroa ja Siparkin liikevaihto noin 670 000 euroa. Budjetoitu liikevaihtotavoite toimintansa aloittavalle konsernille on tälle vuodelle noin 1,6 miljoonaa euroa.

Avarionilla on toimipisteet Oulussa ja Espoossa.

Juttua muokattu klo 15.06, kuva lisätty

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Avario ostaa oululaisen Siparkin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat