Kokeile kuukausi maksutta

Bonava on aloittanut asuntojen gryndaustuotannon

NCC:stä kesäkuussa 2016 erkaantunut Bonava on tähän saakka ollut asuntohankkeiden kehittäjä ja rakennuttaja, mutta nyt se gryndaa kohteita jo omalla työnjohdolla.

Bonava tiedotti kahdesta uudesta asuntokohteesta, jotka tulevat Helsingin Konalaan. Mielenkiintoista hankkeessa on, että se toteutetaan yhtiön omalla henkilöstön vetämänä.

”Meillä on kohteessa oma työnjohto”, Bonava Suomen Helsingin yksikön johtaja Matti Kuronen sanoo Rakennuslehdelle. Omaa rakentamisorganisaatiota ei ole, vaan työt teetetään aliurakoijilla.

”Olemme olleet aktiivisia rekrytointimarkkinassa ja hakeneet ensin hiljaisesti ja sitten avoimestikin vastaavia työnjohtajia. Se antaa meille mahdollisuuden omiin projekteihin”, Kuronen sanoo.

Konalan asuntokohde on ensimmäinen Helsingissä, jonka Bonava toteuttaa omalla työnjohdolla. Myös Espoossa ja Vantaalla toimitaan jo vastaavalla kuviolla.

”Muiden kohteita emme lähde urakoimaan missään nimessä. Bonava on asuntokehittäjä, muille ei lähdetä tekemään”, Kuronen sanoo.

Suomen asuntomarkkinoilla tapahtui runsas vuosi sitten iso muutos, kun NCC jakautui. Isona asuntorakentajana tunnettu NCC lopetti asuntogryndauksen, kun asuntoliiketoiminta siirtyi Bonavaan. Bonavalla ei ole ollut omaa rakentamisorganisaatiota, vaan se on kilpailuttanut kohteiden urakoitsijan.

Bonava Suomen toimitusjohtaja Juuso Hietanen totesi kuitenkin jo vuosi sitten Rakennuslehdelle, että omien kohteiden urakointi on jatkossa mahdollista. ”Nyt meillä ei ole urakointia. Ajan myötä kuitenkin katsomme, miten saamme urakkatarjouksia. Jos tarpeeksi hyviä tarjouksia ei tule, meidän on otettava itse vastuuta. Kiinteistökehittäjiltä ja kaupungin edustajilta olemme kuulleet, että urakkatarjouksiin saadaan tällä hetkellä vähän vastauksia”, Hietanen totesi elokuussa 2016.

Konalaan Bonava rakennuttaa kaksi kuusikerroksista kerrostaloa, joihin tulee 1-3 huoneen asuntoja.

Kohteen erikoisuuksia ovat yhteinen kaksisaunainen talosaunaosasto ja yhteiskäyttöön tarkoitetut kattoterassit kummassakin talossa.

Asunnot valmistuvat heinäkuussa 2018.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Bonava on aloittanut asuntojen gryndaustuotannon”

  1. Kummaa veivaamista. NCC Rakennus oli aikanaan hyvä rakennusliike. Sitten ilmestyy Bonava. Kyselee tarjouksia kaikilta rakennusliikkeiltä. Nyt sitten tehdään uusi grynderirakennusliike.

  2. No ei kovin ihmeellisiä erikoisuuksia ole tässä talossa.

  3. Yksi välistävetäjä lisää nostamassa hintoja.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat