LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti notkahti keväällä

LVI-Tekniikan tukkukauppa ei yltänyt edellisvuoden lukuihin huhti-kesäkuussa.

Kokonaisuutena alkuvuoden myynnit ovat kuitenkin vuoden 2016 tasolla. Ala odottaa hyvän suhdanteen rakentamisessa jatkuvan ja alkuvuoden ennusteita on kesän aikana korjattu ylöspäin.

Huhti-kesäkuussa myynnit notkahtivat 1,9 prosenttia. Tukkumyynnin koko arvo oli toisella vuosineljänneksellä 267 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 273 miljoonaa euroa.

Koko alkuvuoden myyntiluvut ovat viime vuoteen verrattuna parempia. Myyntiä oli kertynyt 510 miljoonaa euroa eli 15 miljoonaa euroa enemmän kuin tammi-kesäkuussa 2016.

”Pieni notkahdus toisella kvartaalilla selittyy hyvin ajanjaksolle osuneilla pääsiäispyhillä, jotka verottivat kolme työpäivää ensimmäiseen kvartaaliin nähden”, LVI-Teknisen kaupan liiton toimitusjohtaja Magnus Sirén sanoo tiedotteessa.

Sirén huomauttaa, että Tilastokeskuksen tuoreimman julkistuksen mukaan alkuvuonna myönnettyjen rakennuslupien kuutiometrimäärä laski hieman, mutta erityisesti asuntotuotannon ja liike- ja toimistohuoneistojen osuus kokonaisuudesta kasvoi.

”Tämä kehitys lupaa hyvää LVI-alan asennustöille”, hän uskoo.

Tukkumyyntien tilastoa ylläpitää LVI-Teknisen alan liitto. Tukkumyyntitilasto antaa varsin luotettavaa tietoa LVI-alan trendeistä, sillä Suomessa tukkuliikkeiden kautta myydään 70 prosenttia LVI-teknisistä tuotteista.

Edit: LVI-Teknisen alan liitto ilmoitti luvut väärin 14.8.2017, korjattu alkuvuoden myyntiluvut 15.8.2017.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti notkahti keväällä”

Jätä kommentti