Kokeile kuukausi maksutta

Espoo aloittaa uuden asuinalueen rakentamisen

Espoon Finnoo-Djupsundsbäckenin asuinalueen rakentaminen alkaa vuoden 2018 aikana. Alueen asemakaava on nyt lainvoimainen, kun hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyt valitukset.

Havainnekuvassa Djupsundsbäcken lännestä. Kuva: Arkkitehdit Anttila et Rusanen / Ramboll Finland

Espoon tavoitteena on tehdä Finnoosta osa metrovyöhykettä, jolloin se on helposti saavutettava ja kestävästi toteutettu kaupunginosa.

Kaupunginvaltuuston helmikuussa 2016 hyväksymä Finnoo–Djupsundsbäckenin asemakaava tuli lainvoimaiseksi 13. syyskuuta 2017 hallinto-oikeuden hylättyä kaavasta tehdyt valitukset.

Kaava-alueelle on mahdollista rakentaa asuntoja, koko Finnoota palveleva yhtenäiskoulu, päiväkoti ja virkistysalueita.

”Djupsundsbäckenin asemakaavan vahvistamisen myötä Finnoon asuntorakentaminen saadaan liikkeelle. Tavoitteena on, että rakentaminen pääsisi alkamaan vuoden 2018 aikana. Rakentamisesta kiinnostuneiden toimijoiden hakeminen alkaa maanluovutusehtojen valmistuttua”, kertoo teknisen toimen johtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Kaupunki omistaa valtaosan koko Finnoon 300 hehtaarin kehitysalueesta. Muualla Finnoossa asemakaavoitus odottaa vielä uusien osayleiskaava-alueiden eli Finnoon ja Finnoonsataman kaavoituksen valmistumista.

”Finnoon tulevan metroaseman kupeeseen sijoittuvastaDjupsundsbäckenistä luodaan energiatehokas ja vähäpäästöinen, uusia energiaratkaisuja hyödyntävä vihreä ja vehreä kaupunginosa, jonne on suunniteltu muun muassa puukerrostaloja”, toteaa projektinjohtaja Kimmo Leivo.

Kestävät ratkaisut ohjaavat koko Finnoon toteutusta, mikä näkyy yhtä lailla kaava- ja energiaratkaisuissa, tontinluovutusehdoissa kuin rakennusmateriaaleissakin.

Luontoarvosta ja luonnon monimuotoisuudesta huolehditaan säilyttämällä ja suojelemalla arvokas lintukosteikkoalue.

”Metro kytkee Finnoon osaksi seudullista ja valtakunnallista raideliikenneverkkoa, mikä osaltaan lisää alueen kiinnostavuutta”, Isotalo sanoo.

Finnoosta rakennetaan 17 000 asukkaan kaupunginosa, jonka korkea keskusta syntyy metroaseman ympärille.

Rakentamisesta valtaosa on asuntotuotantoa, joka vaihtelee yli 20-kerroksisista asuintorneista mataliin terassitaloihin. Keskustan merenrantaan yhdistävä puisto tuo meren osaksi koko Finnoota. Alue on pääosiltaan valmis 2030-luvulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo aloittaa uuden asuinalueen rakentamisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat