Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoiman ydinvoimalan rakentaminen myöhästyy

Fennovoiman ydinvoimalan rakentamisen aloittaminen viivästyy ja yhtiö arvio, että rakentamislupa saadaan vasta vuonna 2019.

Syyskuun lopulla vuonna 2016 Hanhikivellä ruopattiin ja tehtiin pohjatöitä.

Rakentamisluvan myöntää valtioneuvosto. Aiemmin yhtiö arvioi, että lupa saataisiin vuonna 2018. Luvan edellytyksenä on myönteinen turvallisuusarvio Säteilyturvakeskukselta.

”Olemme arvioineet työn edistymistä ja päättäneet siirtää tavoitteemme luvan saamiseksi vuodelle 2019. Suomalaisten vaatimusten ja lainsäädännön huomioiminen suunnittelutyössä on vienyt laitostoimittajalta enemmän aikaa kuin alun perin odotimme. Koska ensimmäisen kahden vuoden aikana dokumenttien toimitus on ollut arvioitua hitaampaa, ei myöskään Säteilyturvakeskus ole päässyt tekemään omaa arviointityötään siinä mittakaavassa kuin he olivat suunnitelleet”, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki kertoo yhtiön tiedotteessa.

Ydinvoimalan toimittaa venäläinen Rosatom.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Fennovoiman ydinvoimalan rakentaminen myöhästyy”

  1. Voiko rivien välistä lukea, että suunnittelua ei ole suomalaiselta johdettu lainkaan vai eikö laitostoimittajan suoritus ei ole valvottavissa FV:n nykyisillä resursseilla.
    Venäläisissä projekteissa suunnitteluviiveen syntyessä luvattu korjausaika yleensä tuplaantuu eli lisätkää ainakin vuodesta kahteen tuohon ilmoitettuun 2019. Tiedän kokemuksesta.

  2. Rosatomin pitäisi lisätä suomalaista osaamista orgnisaatioonsa, jotta paikalliset vaatimukset saataisiin huomioitua rakennuslupaprosessissa. Eivät ne luvat ole samanlaisia joka maassa, luulisi Rosatomin kokoisen firman sen ymmärtävän!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat