Spondan jättihanke valmistuu Tampereelle ensi keväänä

Tampereen ydinkeskustaan rakennettava kauppakeskus Ratina valmistuu ensi keväänä.

Kauppakeskus Ratina on valmistuessaan Tampereen suurin kauppakeskus. Kuva: Sponda

Ratina on valmistuessaan Tampereen suurin kauppakeskus ja se avaa ovensa huhtikuun 19.päivä 2018. Keskuksessa on liiketilaa yhteensä noin 53 000 neliömetriä ja yli 150 liikettä.

Kauppakeskuskokonaisuudessa on uudisrakennuksen lisäksi kaksi entisöitävää funkkisrakennusta, jotka saneerataan vanhaa kunnioittaen. Ratinassa on myös oma pysäköintilaitos 1 215 autolle.

Kauppakeskuksen rakentaminen alkoi huhtikuussa 2015 ja rakentaminen on edennyt suunnitellun aikataulun mukaisesti. Ratina on Spondan suurin kiinteistökehityshanke ja sen kokonaisinvestointi tontteineen on noin 240 miljoonaa euroa.

Kauppakeskuksen jäähdytyksessä käytetään hyödyksi Ratinan suvannon läpi virtaavia viileitä vesimassoja. Kauppojen kylmäkoneiden tuottama lämpö käytetään hyväksi kiinteistön lämmittämisessä. Myös sisätiloissa käytetty lämmin ilma hyödynnetään parkkitilojen lämmityksessä.

Kauppakeskukselle on myönnetty suunnitteluvaiheen kansainvälinen Very Good -tason BREEAM-ympäristösertifikaatti ja sertifiointityö jatkuu rakentamisvaiheessa.

Ratinan lisäksi Sponda omistaa Suomessa viisi muuta kauppakeskusta. Kauppakeskusten vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 202 000 neliömetriä ja ne sijaitsevat Helsingin, Tampereen ja Oulun alueilla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Spondan jättihanke valmistuu Tampereelle ensi keväänä”

  1. Voi olla Tampereen suurin mutta Tamperehan on vain kehyskunta Lempäälälle, jossa on vieläkin suurempi kauppakeskus. Ideaparkiakin laajennetaan, jolloin jaettu ykkössija muuttuu selväksi Suomen suurimmaksi lajissaan.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi