SRV aloittaa purkutyöt ”Pohjola”-talon alueella

SRV aloittaa purkutyöt niin sanotun Pohjola-talon ympäristössä ja pääsee kesällä 2018 käynnistämään ensimmäisten asuntojen rakentamisen Helsingin Lapinmäentiellä .

JKMM:n ehdotus "Snow White and Seven Dwarfs" voitti Pohjola-taloa ja sen ympäristöä koskevan arkkitehtikilpailun keväällä 2014.

Munkkivuoren alueelle on tarkoitus rakentaa yhteensä yli 700 uutta asuntoa, joista ensimmäisten 200 rakennustyöt alkavat ensi kesänä.

Pohjola-talona tunnetun kohteen purkulupa sai lainvoiman syyskuussa. Sisäpurut ja haitta-ainepurut alkavat lokakuun alussa ja rakenteiden purkaminen arviolta joulukuussa.

Alueen maamerkkinä tunnettu Pohjola-taloon kuuluva toimistotorni, eli niin sanottu A-torni jalustoineen säilytetään ja uudistetaan uuteen käyttöön.

Asuntorakentaminen alkaa kohteen Huopalahdentien puolelta. Alueelle toteutetaan elokuussa 2016 vahvistetun asemakaavan mukaisesti seitsemän uutta kerrostaloa säilytettävän A-tornin lisäksi. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kaksi kerrostaloa Huopalahdentien varteen.

SRV ja OP Tonttirahasto Ky ostivat maaliskuussa 2017 Lapinmäentie 1:n kiinteistön määräaloina Pohj Landlord (Finland) LLC:ltä. Kaupan yhteydessä SRV vuokrasi pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella OP Tonttirahasto Ky:ltä sen hankkimat määräalat. SRV:n ostamat ja vuokraamat määräalat yhdessä muodostavat voimassa olevan asemakaavan mukaisen korttelin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV aloittaa purkutyöt ”Pohjola”-talon alueella”

Jätä kommentti