Varma myi osan Keskon entisestä pääkonttorikiinteistöstä Helsingin Katajanokalla

Varma on myynyt osan Keskon entisenä pääkonttorina tunnetusta kiinteistöstä Helsingin Katajanokalta NREP:n hallinnoimalle kiinteistörahastolle.

Keskon entinen pääkonttorikiinteistö Katajanokalla Helsingissä. Kuva: Consti

Nyt solmitun kaupan kohteena oli kiinteistön Kanavakadun puoleinen siipi. Aiemmin syyskuussa Varma myi samasta kiinteistöstä Satamakadun puoleisen osuuden kiinteistörahastoyhtiö AXA Real Estate Investmentin hallinnoimalle rahastolle. Varman omistukseen jäi edelleen osa kiinteistöstä.

Varma hankki Keskon entisen pääkonttorin omistukseensa runsas vuosi sitten, ja siinä on rakennusoikeutta yhteensä noin 28600 kerrosneliömetriä. Vuonna 1940 valmistuneeseen ja useaan otteeseen laajennettuun kiinteistöön on tekeillä kehityshanke, jossa talo peruskorjataan omistus- ja vuokra-asunnoiksi sekä hotellikäyttöön. Lisäksi kiinteistön katutasoon toteutetaan liiketiloja, muun muassa K-Market.

”Rakennus vaatii paljon korjausta, koska se on tullut teknisen ikänsä päätepisteeseen. Myös rakennuksen julkisivumuuraukset puretaan ja rakennetaan uudelleen nykyisen kaltaisiksi. Lopputulos on historiaa henkivä arvokiinteistö, joka noudattaa tämän päivän määräyksiä ja teknisiä ratkaisuja”, Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula kertoo.

Kesäkuussa 2017 käynnistyi Kruunuvuorenkadun puoleisen siiven rakennustyöt. Siipeen rakennetaan 120 vuokrahuoneistoa ja katutasoon kahdesta kolmeen 250–500 neliömetrin liiketilaa, jotka jäävät Varman omistukseen. Asuinhuoneistojen vuokraus käynnistyy syksyllä 2018, ja kohde valmistuu loppuvuodesta 2018.

Valmistelevat rakennustyöt on aloitettu kaikkien hankkeiden osalta, ja kolmeen eri kiinteistöyhtiöön jakautunut kokonaisuus on kaikilta osin valmis keväällä 2019. Uudistettavan asuntopihan alle rakennettavat 90 autopaikkaa valmistuvat vuoden 2018 lopussa.

”Katajanokan hanke on kooltaan yksi merkittävimmistä toimistojen muutoskohteista vaihtoehtoiseen käyttöön, mikä kohteen rungon ja sijainnin puolesta on ollut mahdollista ja vielä taloudellisesti kannattavaa. Varman omistukseen jäävä vuokra-asuntokohde Katajanokalla täydentää loistavasti vuokra-asuntotarjontaamme.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varma myi osan Keskon entisestä pääkonttorikiinteistöstä Helsingin Katajanokalla”

Vastaa