Kokeile kuukausi maksutta

Keskon entinen pääkonttori muutetaan asuin- ja hotellikäyttöön – Consti urakoi

Consti Yhtiöt tekee käyttötarkoituksen muutoksen Museoviraston osin suojelemaan Keskon entiseen pääkonttorikiinteistöön Helsingin Katajanokalla.

Keskon entinen pääkonttorikiinteistö Katajanokalla Helsingissä. Kuva: Consti

Consti muuttaa vuonna 1940 valmistuneen kiinteistön asuin- ja hotellikäyttöön. Projektinjohtourakan arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu joulukuussa 2018.

Kiinteistön omistaa nykyisin työeläkeyhtiö Varma, joka osti sen Keskolta elokuussa 2016.

Ensimmäisenä käynnistyvä vuokra-asuntourakka kattaa kiinteistön Kruunuvuorenkadun puoleisen osan. Consti saneeraa julkisivun vesikatosta sokkeliin, uusii talotekniikan ja rakentaa 120 vuokra-asuntoa. Lisäksi yhtiö uudistaa sisäpihan autokannen ja rakentaa sisäpihalle viheralueen.

”Remontti on poikkeuksellisen laaja ja haastava. Historiallinen kiinteistö saa järkevällä käyttötarkoituksen muutoksella aivan uuden elämän. Urakka päästään aloittamaan purkutöillä välittömästi”, Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

”Helsingin keskustassa on pulaa pienistä asunnoista, ja tämä muutostyö tuo merkittävän määrän uusia laadukkaita vuokra-asuntoja markkinoille. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita”, Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula sanoo.

Osin Museoviraston suojelema

Korttelin kokoinen Satamakatu 3 on osittain Museoviraston suojelema, ja julkisivuremontissa kunnioitetaan rakennuksen historiallista ilmettä. Muun muassa uusista tiilistä tehdään pintapoltettu erikoiserä. Sisällä uusitaan kaikki ei-kantavat rakenteet, talotekniikka ja pinnat.

Kiinteistössä oli viimeisten käyttövuosiensa aikana sisäilmaongelmia, jotka johtuivat heikoista rakennusteknisistä ratkaisuista.

”Julkisivun lämmöneristeenä käytetyssä korkkieristeessä on tutkimuksissa havaittu kosteusvaurioita. Uudistamme julkisivun kokonaisuudessaan, jotta kiinteistön ongelmista päästään 100-prosenttisesti eroon”, Constin vastaava mestari Jorma Varjus toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskon entinen pääkonttori muutetaan asuin- ja hotellikäyttöön – Consti urakoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat