Kiinteistönvälittäjä tuomittiin maksamaan jättikorvaukset: Miljoonan euron arvohuoneisto myytiin polkuhintaan Helsingin Bulevardilla

Harvinaisen riita-asian keskiössä oleva toimistohuoneisto sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, osoitteessa Bulevardi 6.

Oikeuden mukaan toimistohuoneisto myytiin alihintaan Bulevardi 6:ssa sijaitsevasta talosta. Kuva: Sirpa Räihä / HS

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

OP-Kiinteistökeskus myi 200-neliöisen huoneiston 3 620,55 euron neliöhintaan, jolloin kauppahinnaksi tuli 724 000 euroa.

Voimaan jääneessä käräjäoikeuden ratkaisussa arvioidaan huoneiston käyvän arvon olevan kuitenkin ollut 900 000 – 1 000 000 euroa.

OP-Kiinteistökeskus vaati kanteen hylkäämistä. Sen mielestä toimeksianto oli hoidettu huolellisesti, ammattitaitoisesti ja hyvän välitystavan mukaisesti.

Käräjäoikeus ja hovioikeus tulivat molemmat siihen lopputulokseen, että huoneiston käypää hintaa piti verrata samassa kiinteistössä sijaitsevaan Yrjönkadun kohteeseen. Hieman Bulevardi 6:tta huonommasta sijainnista huolimatta sen toteutunut neliöhinta oli lähes tuhat euroa huoneiston myyjien saamaa hintaa korkeampi.

Asiaan mitä ilmeisimmin vaikutti se, että Bulevardin kiinteistön enemmistöosakas Rake Real Estate oli päässyt käytännössä sanelemaan alhaisen kauppahinnan. OP-Kiinteistökeskus ei ollut tarjonnut huoneistoa muille ostajaehdokkaille.

Oikeusasteet määräsivät OP-Kiinteistökeskuksen maksamaan myyjille 200 000 euron vahingonkorvaukset viivästyskorkoineen. Lisäksi se joutuu palauttamaan välityspalkkion ja maksamaan myyjien oikeudenkäyntikulut, jotka nousivat kymmeniintuhansiin euroihin.

OP-Kiinteistökeskus voi halutessaan hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Valituslupa on pyydettävä ja valitus tehtävä joulukuun alkuun mennessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kiinteistönvälittäjä tuomittiin maksamaan jättikorvaukset: Miljoonan euron arvohuoneisto myytiin polkuhintaan Helsingin Bulevardilla”

  1. Oliko vaan tarkoitus ottaa helpot rahat nopeasti? Välityspalkkiokin on varmasti ollut ”ihan ok”.

  2. Eikös myyjä tiedä mitä myy, yhdessähän välittäjän kanssa yleensä myyntihinta sovitaan.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi