Bunkkerista taas neuvottelut – Helsinki ei lannistunut oikeuden tyrmäyksestä vaan jatkaa suunnittelua SRV:n kanssa

Bunkkerista taas neuvottelut – Helsinki ei lannistunut oikeuden tyrmäyksestä vaan jatkaa suunnittelua SRV:n kanssa.

Jätkäsaaren Bunkkeri-rakennukseen sovitellaan taas uimahallia, liikuntatiloja ja uusia asuntoja. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Kaupunkiympäristön tiedotteen mukaan mahdollinen uusi toteutussopimus tulisi kaupunginvaltuuston päätettäväksi ensi vuoden helmikuussa.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi aiemman yhteistyökuvion, jonka kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt viime vuoden keväällä.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan kaupunki oli järjestänyt virheellisesti Bunkkeria koskevan julkisen hankintaprosessin. Oikeuden mukaan kyseessä oli kiinteistön ja rakennusoikeuden myynnistä, ei julkisesta hankinnasta.

Kaupunki haluaa edelleen uimahallin ja liikuntatilat Bunkkeriin. Niiden oli aiemman suunnitelman mukaan määrä valmistua toukokuussa 2019.

Jos neuvottelevat etenevät SRV:n kanssa, liikuntatilat voisivat valmistua alakerroksiin vuoden 2021 kesällä ja uimahalli vuotta myöhemmin.

SRV:n tarkoituksena on ollut purkaa kolme ylintä kerrosta, jolloin Bunkkeriin voisi rakentaa uusia kerroksia ja noin 300 uutta asuntoa. Töiden piti alkaa tämän vuoden tammikuussa.

Uusissa neuvotteluissa kaupunki ja SRV valmistelevat tavanomaista kiinteistökauppaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Bunkkerista taas neuvottelut – Helsinki ei lannistunut oikeuden tyrmäyksestä vaan jatkaa suunnittelua SRV:n kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat