Kokeile kuukausi maksutta

Lahden vanha linja-autoasema vaihtoi omistajaa

Salpausselän Rakentajat on myynyt saneeraamansa Lahden vanhan linja-autoasemakiinteistön Ranskaan.

Salpausselän Rakentajat on myynyt saneeraamansa Lahden vanhan linja-autoasemakiinteistön Ranskaan.

Tiedotteen mukaan Salpausselän Rakentajat myi kiinteistön Corum AM kiinteistösijoitusyhtiölle. Kauppasummaa ei julkisteta. Kohde valmistuu maaliskuussa 2018.

Vanhan linja-autoaseman suuri keskusaula on tarkoitus jättää yleiseksi tilaksi ja rakennuksen pyöreään päätyyn on tulossa ravintolatoimintaa. Rakennuksen 2000 bruttoneliöntilasta kaksi kolmasosaa on vuokrannut K-Supermarket.

”Lahden vanhan linja-autoaseman historia ja merkitys kaupunkikuvalle tekivät kohteesta meille erityisen kohteen. On hienoa, että rakennus saa uuden elämän ja palaa kaupunkilaisten käyttöön”, Salpausselän Rakentajien toimitusjohtaja Tapani Pöyry sanoo.

Salpausselän Rakentajat osti vanhan linja-autoaseman Lahden kaupungilta vuonna 2016 ja ryhtyi kehittämään kohteesta nykyajan vaatimuksia vastaavaa liikekiinteistöä.

Tiedotteen mukaan vuonna 1939 valmistuneen klassisen funkistalon remontti on ollut rakennusteknisesti vaativaa, sillä Museoviraston suojeleman rakennuksen saneerauksessa on noudatettu tarkkoja ohjeita ja vaalittu historiallisesti merkittävän kohteen ulkoasua.

Kuudes pohjoismainen kohde Corumille

Ranskalaiselle Corumille Lahden vanha linja-autoasema on kuudes kohde Pohjoismaista. Esimerkiksi marraskuussa Corum osti SSR Groupilta Poriin valmistuneen liikekiinteistön, jossa toimivat XXL ja Gigantti -tavaratalot.

”Lahden ja Porin kohteet ovat olleet meiltä hieno avaus Pohjoismaihin ja tulemme jatkamaan laajentumista tulevina vuosina”, Corumin sijoitusjohtaja Philippe Cervesi sanoo.

”Lahden kohteen sijainti on erinomainen, ja toivomme voivamme kehittää siitä uuden kiintopisteen kaupunkilaisille.”

Tänä vuonna Corum investoi Euroopassa 400 miljoonaa euroa uusiin kohteisiin ja aikoo jatkaa laajentumistaan Pohjoismaiden markkinoilla ensi vuonna. ”Yleisesti suomalaiset kiinteistömarkkinat ovat kiinnostavassa vaiheessa. Pidämme erityisesti Helsingin seudun ulkopuolisia kehittyviä kaupunkeja houkuttelevina sijoituskohteina”, Cervesi sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden vanha linja-autoasema vaihtoi omistajaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat