Kokeile kuukausi maksutta

Soimun Mustonen haluaa nostaa urakkakilpailut kunniaan

Eero Mustosen mukaan hyvä tulos antaa pelivaraa tonttien hankinnassa. Soimu ei ole tehnyt olemassaoloaikanaan tappiota.

Rakennusliike Soimun omistaja Eero Mustonen, 60, on niitä vanhan ajan rakentajia, jotka tekevät mieluummin kuin puhuvat.

Minua harmittaa kun markkinoille tulee kynnyksiä.

Soimu tekee tänä vuonna noin 10,5 miljoonan euron liikevaihdon. Viime vuonna se oli reilun miljoonan suurempi.

”Liikevaihdon suuruudella ei ole merkitystä, sitä ei kannata lähteä väkisin kasvattamaan. Yritys ei ole tehnyt olemassaoloaikanaan tappiota”, Mustonen sanoo.

Soimussa onkin huolehdittu kannattavuudesta. Viime vuonna yhtiön tulos oli 2,6 miljoonaa euroa ja liiketulos lähenteli 20 prosenttia liikevaihdosta. Mustosen mukaan rahat ovat kiinni seuraavissa hankkeissa, ja hyvä tulos antaa pelivaraa tonttien hankintaan. Pankit lainoittavat vain 50–60 prosenttia omaperusteisen hankkeen arvosta.

Soimun liikevaihdosta tulee valtaosa asuntogryndauksesta. Vuonna 2012 yhtiö osti hometaloksi tuomitun poliisi- ja oikeustalon tontin ydinkeskustasta ja purki rakennuksen viiden asuinkerrostalon tieltä. Mustosen lasten mukaan nimetyissä taloissa on yhteensä 313 asuntoa.

Asuntokorttelin arvo on 44–45 miljoonaa euroa asuntojen myyntihinnalla mitattuna. Myyntiaste jo valmistuneissa kohteissa on 95 prosenttia, ja rakenteilla olevissa 60–70 prosenttia.

Asunnot ovat pieniä, mutta silti lähes kaikki ostajat ovat olleet yksityishenkilöitä. Taloista viimeinen valmistuu ensi keväänä.

Soimun tonttitilanne on nyt huono, mutta neuvotteluja on Mustosen mukaan käynnissä. Yhtiö harkitsee toiminta-alueen laajentamista etelään.

”Olemme vahvasti päättäneet, että etsimme pääkaupunkiseudulta rakentamista. Aluksi haemme urakoita, sillä kynnet eivät riitä kooltaan isoihin gryditontteihin. Mutta ei pääkaupunkiseudulle meno mikään pakko ole.”

Rakennusliike Soimu oy

  • Joensuussa vuonna 1990 perustettu, Eero Mustosen omistama rakennusliike.
  • Liikevaihto noin 10,5 miljoonaa euroa 2017.
  • Henkilöstöä 12.
  • Keskittynyt asuntojen gryndaukseen, mutta rakentaa myös urakkakohteita.
  • Toimii Pohjois-Karjalassa, mutta suunnittelee laajentumista pääkaupunkiseudulle.

Rakennustöihin jo 12-vuotiaana

Rakentaja Mustonen on ollut jo 12-vuotiaasta, jolloin hän aloitti kirvesmiesisänsä apulaisena omakotityömailla. Ammattikoulun jälkeen hän valmistui teknisestä koulusta rakennusmestariksi. Perusyhtymän työnjohtajan pesti kesti kymmenen vuotta ennen yrittäjäksi ryhtymistä.

Runsas vuosi sitten Mustonen jätti toimitusjohtajuuden Petri Kahelinille. Mustonen toimii kuitenkin edelleen aktiivisesti yrityksessä hallituksen puheenjohtajana. Viisi lasta taannee sukupolvenvaihdoksen onnistumisen, mutta toistaiseksi Mustosella ei ole aikomustakaan vetäytyä eläkeukoksi.

Toimitusjohtajuudesta luopuminen antaa kuitenkin lisäaikaa perheelle, kaukalopallolle ja hiihtämiselle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Soimun Mustonen haluaa nostaa urakkakilpailut kunniaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat