A-Kruunu rakennuttaa uusia asuntoja Keravalle

A-Kruunun 56 vuokra-asunnon hankkeen rakentaminen alkaa Keravalla.

A-kruunun kohde valmistuu osoitteeseen Kaakkurinpolku 6. Kuva: A-Kruunu

Tiedotteen mukaan A-Kruunu ja urakoitsijana toimivat Rakennusliike Evälahti ja Rakennusliike Evälahti Uusimaa ovat allekirjoittaneet kokonaisurakkasopimuksen rakentamisesta.

A-Kruunun kohde valmistuu osoitteeseen Kaakkurinpolku 6. Asunnot ovat kooltaan 39,5–77,5 neliöisiä.

Valtion tukemalla pitkällä korkotukilainoituksella rahoitetut  rakennukset valmistuvat kesällä 2019. Asunnot ovat niin sanottuja ARA-vuokra-asuntoja, joiden asukasvalinnassa noudatetaan ARA:n asukasvalintaohjeistusta.

”Kaakkurinpolku 6:n tontti on vuokrattu Keravan kaupungilta. Myös asemakaava laadittiin kumppanuskaavoituksena kaupungin kanssa. Suunnittelun yhtenä keskeisenä teemana oli naapuruston huomioon ottaminen”, toimitusjohtaja Jari Mäkimattila kertoo.

”A-Kruunun asuntotuotanto sopii erinomaisesti tämänkaltaiseen täydennysrakentamiseen. Painotamme toiminnassamme hyvää asuntosuunnittelua ja asumispalveluiden kehittämistä tämän päivän tarpeisiin. ARA-vuokra-asuntojen avulla myös asumiskustannukset saadaan kohtuullisiksi”, Mäkimattila toteaa tiedotteessa.

Kurkelan kohteen on suunnitellut Vuorelma Arkkitehdit.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “A-Kruunu rakennuttaa uusia asuntoja Keravalle”

  1. No yhdistelköön nyt aravuokransa ja tehköön sellaisen lyhennyssuunnitelman, että ei tarvitse valittaa ”aluksi liian alhaisia vuokria”. Ja ylimääräiset lyhennykset ovat jopa korkotukilain mukaan sallittuja. Olen kyllä samaa miletä Mäkimattilan kanssa, että ei uudessa talossa voi olla m2-vuokra 11- ja vanhassa talossa 14-. Ei sellaisessa ole mitään järkeä.

    1. Tilinpäätöksen mukaan ovat rakennuttaneet kohteita Mäntsälään, Kirkkonummelle ja nyt Keravalle, eikös alkuperäinen tavoite ollut ratkaista Helsingin asuntopulaa. Onhan sekin helpotus jos Helsinkiläiset muuttavat Mäntsälään.

  2. Alkuperäinen tarkoitus yhtiön ilmoituksen mukaan on tuottaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Helsingin seudulle. Helsingin seutu käsittää virallisen määritelmän mukaan seuraavat kunnat: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Järvenpää, Sipoo, Tuusula, Pornainen, Mäntsälä, Nurmijärvi, Hyvinkää, Kirkkonummi ja Vihti.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat