Kokeile kuukausi maksutta

Tapiolan keskusta täydentyy uudella liike- ja asuinkerrostalolla

Merimieseläkekassa rakennuttaa allianssimallilla uudisrakennuksen Tapiolan ydinkeskustaan.

Merimieseläkekassa rakennuttaa allianssimallilla uudisrakennuksen Tapiolan ydinkeskustaan.

KOy Raitinkartanon purkutyöt käynnistyvät tammikuussa 2018. Pääurakoitsijana allianssissa toimii Fira. Uudisrakennus valmistuu kokonaisuudessaan 2021.

Hankkeen  suunnittelutyö on käynnistynyt vuonna 2016.

KOy Raitinkartanon purkutöiden ja uudisrakentamisen allianssin osapuolia ovat Arkkitehtitoimisto HKP, Fira, Granlund  ja Sweco Rakennetekniikka.

”Raitinkartano on merkittävä hanke niin Tapiolalle kuin sen toteuttajillekin. Firalle tämä on tähänastisen historian suurin hanke. On hienoa päästä mukaan toteuttamaan uutta Tapiolaa ja elämää sen alueelle. Olemme tehneet yhteistyötä Merimieseläkekassan kanssa useassa hankkeessa. On hienoa havaita, että he ovat ottaneet allianssimallin vahvasti käyttöönsä”,Firan hankekehitysjohtaja Lauri Kaunisvirta toteaa.

Espoon Tapiolassa sijaitseva toimistorakennus KOy Raitinkartano korvautuu uudisrakennuksella osana Tapiolan keskustan kehittämistä.

Kiinteistö sijaitsee aivan metroaseman yläpuolella, ja sen alimpiin kerroksiin tulee Ainoa-kauppakeskukseen yhteydessä olevaa liiketilaa. Kaupallisten tilojen yläpuolelle rakennetaan 7 kerrokseen asuntoja, joista aukeaa upeat näkymät moneen suuntaan vehreässä Tapiolassa.

Aiemmat kokemukset rohkaisevia

Merimieseläkekassa otti uudisrakennushankkeissaan 2014 kokeiltavaksi allianssiurakkamuodon. Yksi asuinrakennushanke Helsingissä on valmistunut noin vuosi sitten ja Turussa mallia on toteutettu Harppuunakorttelin rakennushankkeessa jo pari vuotta.

”Kokemukset ovat olleet rohkaisevia, jopa innostavia ja tuloksellisia. Hankkeen ”jalkauttaminen” tosin vaatii alkuun ponnisteluja uusien toimintatapojen omaksumiseksi ja kaikkien osallisten rohkaisemiseksi löytämään yhdessä hyviä ratkaisuja.  Hankkeisiin osallistuneet suunnittelijat ja muut asiantuntijat ovat kuitenkin melko nopeasti omaksuneet uudet toimintatavat”, Merimieseläkekassan projektipäällikkö Matti Jokinen toteaa.

”Allianssimalli vaatii onnistuakseen osallisilta ammattitaidon ja rohkeuden lisäksi keskimääräistä lujempaa työskentelymoraalia ja luotettavia lupauksia. Tällä hetkellä ei ole näkyvissä painavia syitä palata ns. perinteiseen toimintatapaan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tapiolan keskusta täydentyy uudella liike- ja asuinkerrostalolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat