Kokeile kuukausi maksutta

Valtuusto päätti, että Espoon kaupungintalo puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja – ”Meillä on meneillään talojen missikisat”

Vuosia jatkunut vääntö Espoon kaupungintalon kohtalosta sai kaupunginvaltuustossa jälleen uuden käänteen, kun valtuusto linjasi, että talo puretaan ja sen tilalle rakennetaan asuntoja.

Espoon kaupunginvaltuusto on päättänyt purkaa Espoon kaupungintalon ja rakentaa sen tilalle asuntoja. Kuva: Kari Pullinen

Samalla valtuusto päätti käynnistää rautatieaseman viereen, Virastotalo 2:n tilalle suunnitellun espoolaisten talon hankesuunnitelman valmistelun.

45 miljoona euroa maksavaan espoolaisten taloon on määrä tulla muun muassa palveluita kaupunkilaisille. Päätös syntyi äänin 56–19.

Päätöstä edelsi pitkä ja kiivas keskustelu, jossa kiisteltiin muun muassa purkupäätöksen motiiveista ja kaupungintalon kunnosta.

”Meillä on meneillään talojen missikisat. Äänestämme varmaan pian siitä, onko kaupungintalotalo kaunis vai ruma”, sanoi kaupungintalon purkamista vastustanut kaupunginvaltuutettu Aulikki Pentikäinen (sd).

Myös vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu (vihr) epäili, ettei kaupungintalo ole miellyttänyt Espoon keskuksen kehittämistä suunnittelevien visiönäärien silmää.

”Mielipiteet tuntuvat vaikuttavan taloa koskevaan päätöksentekoon”, Hopsu sanoi.

Kokoomusvaltuutettu Ulla Palomäki ei kainostellut myöntää omaa näkemystään asiasta.

”Kaupungintalo on harvinaisen ruma”, hän totesi.

Puolustajat: Korjaaminen on mahdollista

Säilyttämisen kannalla olleet valtuutetut yrittivät toistuvasti tuoda puheenvuoroissaan esiin sitä seikkaa, että kuntokartoitusten mukaan pitkään tyhjillään ollut talo ei ole purkukuntoinen vaan sen korjaaminen on mahdollista.

Talon purkamista kannattaneet puolestaan olivat sitä mieltä, että Espoon keskuksessa on aika siirtyä uuteen aikaan.

Keskustelussa tuli esille myös pelko siitä, että kaupungintalon purkupäätös merkitsisi käytännössä myös valtuustotalon purkamista. Asiasta on tarkoitus päättää myöhemmin.

Arkkitehtitoimisto Castrén-Jauhiainen-Nuuttilan suunnittelema kaupungintalo on valmistunut vuonna 1971.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtuusto päätti, että Espoon kaupungintalo puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja – ”Meillä on meneillään talojen missikisat””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat