Kokeile kuukausi maksutta

Vantaa siirsi päätöksen Tikkurilan jättiterveyskeskuksesta kauas tulevaisuuteen

Vantaa ei vielä päättänytkään rakentaa suurta hyvinvointikeskusta Tikkurilaan.

Nykyisen Tikkurilan terveyskeskuksen käytävää syksyllä 2016. Kuva: Sami Kero / HS

Sosiaali- ja terveyslautakunta palautti kokouksessaan maanantaina suunnitelman uudelleen valmisteltavaksi.

Asiaan palataan syyskuussa, eli vasta, kun Vantaa on keväällä ottanut kantaa kaikkien terveysasemiensa palveluverkkoon ja valtakunnallisen sote-uudistuksen tilanne on selkeytynyt.

Syksylläkään ei tehdä vielä sitovaa päätöstä keskuksen rakentamisesta vaan vain tutkitaan tarkemmin, olisiko keskukselle tarvetta. Varsinainen investointipäätös jäänee näin maakunnalle sote-uudistuksen jälkeen.

Tikkurilan alueen väestön ennustetaan edelleen kasvavan. Nykyistä ahtaaksi käynyttä terveysasemaa ei ole mahdollista laajentaa eivätkä tilat taivu siihen, että useita sosiaali- ja terveyspalveluita muuttaisi saman katon alle.

Nykyiselle terveysasemalle on suunniteltu pieniä korjauksia, mutta niiden tarkoitus on vain antaa tiloille tekohengitystä uuden rakennuksen valmistumiseen asti.

Suunnitellun ison keskuksen Jokiniemen puolelle Tikkurilan aseman naapuriin oli tarkoitus valmistua jo 2021. Keskuksessa suunnitellaan olevan työntekijöitä lähes tuhat, joten se olisi kooltaan jopa Helsingin vastaavia hankkeita suurempi.

Asian esitellyt apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salminen jätti lautakunnan päätöksestä eriävän mielipiteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa siirsi päätöksen Tikkurilan jättiterveyskeskuksesta kauas tulevaisuuteen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat