Projektit Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Yksi kommentti

Yle: Uuden biovoimalaitoksen rakentaminen alkaa Oulussa ensi kesänä

Uusi voimalaitos käyttää 50 prosenttia enemmän puuta kuin vanha voimalaitos. Siksi myös hiilidioksidipäästöt puolittuvat.

 

 

Ylen mukaan Oulun Energia aloittaa 200 miljoonaa euroa maksavan uuden biovoimalaitoksen rakentamisen Laanilaan kesäkuussa 2018. Laitoksen arvioitu valmistumisaika on marraskuussa 2020.

Yhtiön mukaan uusi voimalaitos on tehokkuudeltaan ja päästöiltään parempi kuin käytöstä poistuva Toppila 1 -voimalaitosyksikkö. ”Uudessa voimalaitoksessa tullaan käyttämään parasta mahdollista teknologiaa jonka seurauksena päästöt pienentyvät pienhiukkasten osalta 90 prosenttia ja rikkidioksidin osalta 75 prosenttia”, Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä kertoo.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • No nyt sitten valtiolta hankkeelta satoja miljoonia avustuksia. Tulihan Äänekoskellekin miljardin avustukset valtiolta; siitä asiastahan ei juuri puhuta. Äänekosken biotehdasta pidetään Metsä Groupin omana investointina, valtion avustusta ei edes mainita asiassa. Kaikki yritysavustukset vääristävät kilpailua. Vähintään valtion avustukset pitäisi vaihtaa avustettavan yhtiön osakkeiksi.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia