Sairaalabuumi ei hellitä – KYS valitsi toteuttajan mittavalle korjaus- ja uudishankkeelleen

KYS on valinnut Uusi Sydän 2025 -hankkeensa päätoteuttajan. Kyseessä on mittava peruskorjaus- ja uudisrakentamishanke.

KYS on valinnut Uusi Sydän 2025 -hankkeensa päätoteuttajan. Kyseessä on mittava peruskorjaus- ja uudisrakentamishanke.

Tiedotteen mukaan KYS ja Lapti Group-konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti ovat allekirjoittaneet Uusi Sydän 2025 -hankkeen  allianssiyhteistyösopimuksen. Varsinaiset rakennustyöt alkavat huhtikuussa.

KYS Uusi Sydän 2025 -uudistamisohjelmassa peruskorjataan vuosina 2018-2025 Puijon sairaalan vanhimmat rakennusosat. Vanhan vuodeosastotornin yhteyteen rakennetaan 10-kerroksinen uudisrakennus, johon sijoittuu poliklinikkatiloja ja seitsemään kerrokseen vuodeosastoja.

Lisäksi rakennukseen sijoittuvat muun muassa sydäntoimenpide- ja kuvantamisen tilat. Vuodeosastoille tulee noin 400 sairaansijaa, joista valtaosa on yhden hengen huoneita. Uudistamishankkeen koko on 60 000 neliötä ja budjetti 164 miljoonaa euroa.

Valitus vedettiin pois

KYSin vanhimman rakennuskannan mittavan peruskorjaus- ja uudisrakentamishankkeen allianssisuunnittelutyö eri toimijoiden kesken käynnistyi jo viime elokuussa. Nyt työhön tulee mukaan myös päätoteuttaja Rakennusliike Lapti.

KYS Uusi Sydän 2025 -allianssiosapuolet

  • Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
  • Rakennusliike Lapti
  • Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen
  • Arkkitehdit Kontukoski
  • Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen
  • Granlund Kuopio
  • A-Insinöörit Suunnittelu

”KYS Uusi Sydän 2025 -hankkeen tavoitteena on toteuttaa sairaala, joka mukautuu elinkaaren aikana tapahtuviin muutoksiin ja palvelee mahdollisimman tehokkaasti käyttäjien tarpeita. On todella hienoa toimia tämän hankkeen päätoteuttajana”, Lapti Groupinn toimitusjohtaja Timo Pekkarinen toteaa.

Myös Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on tyytyväinen, kun päätoteuttajan valinnasta tehty valitus vedettiin pois ja Uusi Sydän 2025 -hankkeen kanssa päästään tosi toimeen.

”Olemme erittäin iloisia, kun voimme nyt Laptin kanssa edetä ripeästi ja saamme varsinaiset rakennustyöt käyntiin jo huhtikuussa”, sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sairaalabuumi ei hellitä – KYS valitsi toteuttajan mittavalle korjaus- ja uudishankkeelleen”

  1. Ei Lapti ainakaan referensseillä loista. Mistä lie Miettusen ilo kumpuaa?

Vastaa