Skanska ja Helsingin kaupunki ovat sopineet asuinkorttelin rakentamisesta Jätkäsaareen.

Skanska toteuttaa asuinkorttelin Helsingin Jätkäsaareen

Skanska ja Helsingin kaupunki ovat sopineet asuinkorttelin rakentamisesta Jätkäsaareen.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan kortteliin tulee 223 asuntoa. Hankkeen urakkasopimusten arvo on yhteensä noin 41,5 miljoonaa euroa.

Korttelin rakentaminen alkaa toukokuussa 2018, ja se valmistuu syksyllä 2021. Korttelin matalimmat, townhouse-tyyppiset talot ovat kolmikerroksisia ja korkeimmat kerrostalot kahdeksankerroksisia.

Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen oy:n suunnittelema kortteli rakennetaan Jätkäsaaren keskiosaan Malagan- ja Livornonkatujen väliin.

Asunnot jakaantuvat neljään yhtiöön: As. Oy Helsingin Picasso, As. Oy Helsingin Malaga, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7 ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livorno.

Helsingin Picassossa on 55 hitas-asuntoa ja yksi liiketila, Helsingin Malagassa 45 hitas-asuntoa, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7:ssä on 72 vuokra-asuntoa, ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livornossa 51 asumisoikeusasuntoa ja yksi liiketila.

Jätkäsaaren yleisilmeen mukaisesti korttelin julkisivu on pääosin muurattua tummanruskeaa ja harmaata tiiltä, ylimmät kerrokset ovat teräspinnoitteisia ja väriltään metallinsävyisiä. Asunnoissa on eri suuntiin avautuvia parvekkeita.

Myös ympäristötehokkuus on korttelissa huomioitu: koko Jätkäsaaren alueen jätehuolto toteutetaan imuputkijärjestelmällä. Tämä vähentää jäteautojen liikkumista alueella.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa asuinkorttelin Helsingin Jätkäsaareen”

  1. ”Jätkäsaaren yleisilmeen mukaisesti…” Minkä ihmeen Jätkäsaaren yleisilmeen? Ei siellä mitään yleisilmettä ole. Sekava rakennustarvikenäyttely koko alue.

    Erityisen mainostamisen arvoinen ei liene myöskään tuo imuputkijärjestelmä, joka toteutetaan Jätkäsaareen käytännössä pakollisena, kustannuksiltaan vajaat 5000€/asunto. Siis roskiksesta.

  2. Iso urakkasumma kaupungin tässä kohteessa, tontinluovutuksessa oli päinvastainen tavoite hankkeiden koot piti pitää sellaisina että piemmätkin pystyvät rakentamaan. Montakohan tarjousta tästä urakasta jätettiin.

  3. Mites alueen saastunut maaperä? Kuinka moni törkyhintaisen asunnon ostanut tietää, minkälaisen koteloidun saastan päällä asuu?

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi