Rakentaminen Talous Startel Ei kommentteja

YIT irtisanoo Suomessa korkeintaan 120 henkilöä

Rakennusyhtiö YIT on saanut päätökseen helmikuussa heti yhdistymisen jälkeen aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut. YIT ja Lemminkäinen yhdistyivät helmikuun alussa.

YIT:n tiedotteen mukaan päällekkäisyyksistä ja tehostamisesta johtuvia irtisanomisia kohdistuu Suomessa korkeintaan 120 henkilöön. Lisäksi henkilöstövähennyksiä toteutuu saman verran luonnollisena poistumana, eläköitymisinä ja määräaikaisuuksia päättämällä.

Vähennykset Suomessa eivät YIT:n mukaan kohdistu työmailla tuotantotehtävissä työskenteleviin toimihenkilöihin ja työntekijöihin.

Muissa toimintamaissa integraatioon liittyvä organisoituminen vähentää noin 200 henkilöä pääasiassa Venäjällä, YIT tiedottaa.

Skandinaviassa jo ennen yhdistymistä käynnistynyt uudelleen organisointi on alkuvuoden aikana johtanut noin 150 henkilötyövuoden vähenemiseen.

”Uuden YIT:n organisoituminen etenee aikataulun ja suunnitelmien mukaan. Kasvualueillamme työvoiman tarve on lisääntynyt, mikä on vähentänyt irtisanomisten määrää onnistuneiden sisäisten siirtojen myötä”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoi tiedotteessa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia