Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Länsimetro nostaa vuokria aivan metron tuntumassa – liityntälinjojen varrella vuokrat uhkaavat laskea

Lauttasaaressa ja Tapiolassa vanhojen asuntojen vuokrat ovat jo hieman nousseet, mutta siellä missä länsimetro huononsi liikenneyhteyksiä, vuokrien nousu näyttäisi pysähtyneen.

Kuva: Anne Kurki

Luotettavia ja kattavia tilastotietoja länsimetron vaikutuksesta vuokriin ei vielä ole olemassa. Siksi Vuokraturva Oy etsi Ylelle esimerkkejä vuokrista länsimetron varrelta aivan metroaseman tuntumasta ennen ja jälkeen metron rakentamisen.

Vuokraturvan esimerkkiasunnot ovat sellaisia vanhoja, kullekin alueelle tyypillisiä vuokra-asuntoja, jotka on vuokrattu muutama vuosi sitten ja nyt uudelleen länsimetron rakentamisen jälkeen. Vuokraturvan esimerkeissä eivät siis näy uudiskohteet, joiden vuokrataso voi olla merkittävästi korkeampi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Länsimetro nostaa vuokria aivan metron tuntumassa – liityntälinjojen varrella vuokrat uhkaavat laskea”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat