Lujabetoni investoi talotekniikkahormien tuotantoon Hämeenlinnassa

Lujabetoni laajentaa talotekniikkahormeja valmistavaa tehdastaan Hämeenlinnan Kantolassa. Laajennustyöt ovat alkaneet toukokuun alussa ja valmistuvat elokuussa 2018.

Kuva: Luja

Laajennusinvestoinnin kokonaiskustannus on noin miljoona euroa. Kapasiteetin lisäys tuo mukanaan töitä noin kymmenelle uudelle vakituiselle työntekijälle.

Tehdaslaajennuksella Luja-hormielementtien valmistuskapasiteetti kasvaa nykyisestä jopa 40 prosenttia.

Luja-hormielementtien valmistaminen nykyaikaisella kertomuottilinjastolla antaa mahdollisuuksia talotekniikkahormien joustaviin mitoituksiin suunnitteluvaiheessa sekä varmistaa lyhyet toimitusajat.

Luja-hormielementti on rakennuksen runkotyövaiheen rytmissä paikalleen asennettava betonirakenteinen talotekniikkahormi. Luja-hormielementtiin on mahdollista sisällyttää kaikki rakennuksessa tarvittavat pystysuuntaiset ilmanvaihtokanavat, viemärit, vesijohdot, lämpöjohdot, jäähdytysputket sekä varausputket sähkö- ja tietoliikennekaapeleita varten.

Laajennuksessa Hämeenlinnan-tehtaan kapasiteetti kasvaa vastaamaan asuntorakentamisen korkeasuhdanteen tarpeisiin yhdessä rintamassa Järvenpään tehtaan käyttöönoton kanssa. Yhtiö kertoi helmikuussa investoivansa peräti 25 miljoonaa euroa betonielementtitehtaaseen Järvenpäässä. Järvenpään-tehtaan tuotannon pitäisi alkaa tämän vuoden aikana.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lujabetoni investoi talotekniikkahormien tuotantoon Hämeenlinnassa”

  1. Teknisesti ei siis mitään uutta tässä talotekniikkahormissa. Niitä terässieluja, joita E käytti valuvaiheen tukena putkien sisällä, ei kannata käyttää. Niitähän muutama putoili ja rakennusmiehiä kuoli.

Jätä kommentti