Rakennustuote Talous Rakennuslehti Yksi kommentti

Lujabetoni investoi talotekniikkahormien tuotantoon Hämeenlinnassa

Lujabetoni laajentaa talotekniikkahormeja valmistavaa tehdastaan Hämeenlinnan Kantolassa. Laajennustyöt ovat alkaneet toukokuun alussa ja valmistuvat elokuussa 2018.

Kuva: Luja

Laajennusinvestoinnin kokonaiskustannus on noin miljoona euroa. Kapasiteetin lisäys tuo mukanaan töitä noin kymmenelle uudelle vakituiselle työntekijälle.

Tehdaslaajennuksella Luja-hormielementtien valmistuskapasiteetti kasvaa nykyisestä jopa 40 prosenttia.

Luja-hormielementtien valmistaminen nykyaikaisella kertomuottilinjastolla antaa mahdollisuuksia talotekniikkahormien joustaviin mitoituksiin suunnitteluvaiheessa sekä varmistaa lyhyet toimitusajat.

Luja-hormielementti on rakennuksen runkotyövaiheen rytmissä paikalleen asennettava betonirakenteinen talotekniikkahormi. Luja-hormielementtiin on mahdollista sisällyttää kaikki rakennuksessa tarvittavat pystysuuntaiset ilmanvaihtokanavat, viemärit, vesijohdot, lämpöjohdot, jäähdytysputket sekä varausputket sähkö- ja tietoliikennekaapeleita varten.

Laajennuksessa Hämeenlinnan-tehtaan kapasiteetti kasvaa vastaamaan asuntorakentamisen korkeasuhdanteen tarpeisiin yhdessä rintamassa Järvenpään tehtaan käyttöönoton kanssa. Yhtiö kertoi helmikuussa investoivansa peräti 25 miljoonaa euroa betonielementtitehtaaseen Järvenpäässä. Järvenpään-tehtaan tuotannon pitäisi alkaa tämän vuoden aikana.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Teknisesti ei siis mitään uutta tässä talotekniikkahormissa. Niitä terässieluja, joita E käytti valuvaiheen tukena putkien sisällä, ei kannata käyttää. Niitähän muutama putoili ja rakennusmiehiä kuoli.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia