Kokeile kuukausi maksutta

STUK on huolestunut Hanhikiven ydinvoimahankkeen turvallisuuskulttuurista

Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalaitoksen lupa-aineisto on vielä pahasti puutteellinen.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalaitoksen lupa-aineisto on vielä pahasti puutteellinen.

Fennovoiman ydinvoimalaitoshankkeen valvonnan tuore kolmannesvuosiraportti kertoo, että Fennovoima on lähettänyt STUKille lupa-aineistoja tarkastettavaksi alkuvuoden aikana. Laitoksen perussuunnittelu on vielä kesken.

Raportissa kerrotaan lisäksi muun muassa Fennovoiman ydinvoimalaitosprojektin turvallisuuskulttuurista. STUKin näkökulmasta turvalliskulttuurin tilanne on kokonaisuutena huolestuttava.

Laitossuunnittelun viivästyminen antaa nyt lisäaikaa turvallisuuskulttuurin ja johtamisjärjestelmän parantamiselle. Tämä aika olisi STUKin mukaan tarpeen käyttää hyödyksi.

STUK korostaa, että Suomeen saa rakentaa vain suomalaiset turvallisuusvaatimukset täyttävän ydinvoimalaitoksen. Ydinenergialain mukaisen rakentamisluvan voi laitokselle saada vasta, kun suunnitelmat ovat kunnossa ja Säteilyturvakeskus, STUK, on ne tarkastanut ja hyväksynyt.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “STUK on huolestunut Hanhikiven ydinvoimahankkeen turvallisuuskulttuurista”

  1. SRVn turvallisuuskuultuurin tuntien.. kultuuri siis jossa turvallisuuspäällikkön kotiin laitetaan yksityisetsiviä uhkailemaan kun turvallisuustulokset ei miellytä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat