Cramon tulos ja liikevaihto kasvussa – jäivät ennusteesta

Rakennuskonevuokraaja Cramon tuloksen ja liikevaihdon kasvu jäivät toisella vuosineljänneksellä analyytikoiden odotuksista.

Kirjoittaja(t) Startel

Cramon tulos ennen veroja nousi huhti-kesäkuussa 25,9 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 23,8 miljoonasta eurosta. Analyytikot olivat ennustepalvelu Inquiry Financialin kokoamassa ennusteessa povanneet keskimäärin 27,9 miljoonan euron tulosta.

Liikevaihto kasvoi 189 miljoonaan euroon 178 miljoonasta eurosta, kun odotuksissa oli 190 miljoonaa euroa.

Liikevoittoa kertyi 29,1 miljoonaa euroa vuodentakaisen 26,9 miljoonan euron jälkeen ja ennustetun 30,9 miljoonan euron sijaan.

Laimentamaton osakekohtainen tulos oli 0,47 euroa, kun odotus oli 0,49 euroa. Vertailujaksolla osakekohtainen tulos oli 0,42 euroa.

”Siirtokelpoisten tilojen markkinanäkymät jatkuvat positiivisina”

Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson luonnehtii vuoden alkupuoliskon tulosta hyväksi.

”Orgaaninen liikevaihto kasvoi 8,6 prosenttia, ja vertailukelpoinen EBITA-liikevoitto nousi 13,9 prosenttia 54,1 miljoonaan euroon. Markkinatilanne säilyi vakaana molemmissa divisioonissamme ja oli erityisen suotuisa Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnoissa sekä useissa Itä- ja Keski-Euroopan maissa Kone- ja laitevuokrauksessa”, Gustafsson sanoo osavuosikatsauksessa.

Hän sanoo odottavansa tämänhetkisten kone- ja laitevuokrauksen markkinanäkymien mukaisesti kasvun tasaantuvan toisella vuosipuoliskolla.

”Maakohtaiset erot kone- ja laitevuokrausmarkkinalla ovat suuria; kasvuvauhdin ennustetaan hidastuvan Ruotsissa ja Suomessa, mitä kompensoi ripeä kasvu itäisen Euroopan maissa. Siirtokelpoisten tilojen markkinanäkymät jatkuvat positiivisina”, Gustafsson sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon tulos ja liikevaihto kasvussa – jäivät ennusteesta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi