Kokeile kuukausi maksutta

SRV rakentaa uuden Hämeenlinnan naisvankilan – hankkeen arvo 30 miljoonaa

Uusi naisvankila toteutetaan uudisrakennuksena nykyisien vankilarakennuksien viereen.

Uusi naisvankila toteutetaan uudisrakennuksena nykyisien vankilarakennuksien viereen.

Senaatti-kiinteistöt on valinnut SRV:n uuden Hämeenlinnan naisvankilan toteuttajaksi. Hankkeen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan nyt SRV:n tilauskantaan. Lopullinen kärkihankemallin allianssisopimus allekirjoitetaan elokuussa.

Hanke käynnistyy välittömästi kehitysvaiheella ja rakentamisen pitäisi alkaa tammikuussa 2019. Uudisrakennus valmistuu tavoiteaikataulun mukaan elokuun lopussa 2020. Uuden naisvankilan laajuus on 8000 bruttoneliömetriä.

Hämeenlinnan vankilan tontille rakennettavasta uudesta vankilasta tulee Suomen ainoa vain naisvangeille tarkoitettu suljettu laitos. Uusi naisvankila on samalla uuden vankilakonseptin pilotointikohde.

Naisvankila toteutetaan uudisrakennuksena nykyisien vankilarakennuksien läheisyyteen, jolloin varsinainen vankilatoiminta voi toimia nykyisissä tiloissa hankkeen rakennusaikana ja väistötiloille ei ole tarvetta. Hanke on turvaluokiteltu hanke.

”Lähdemme hyvillä mielin jälleen tekemään yhteistyötä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Pystymme hyödyntämään heille aikaisemmin toteutetuissa turvaluokitelluissa kohteissa hankittua osaamistamme tässäkin hankkeessa. Aiemmin olemme toteuttaneet vastaavanlaisia tiloja Joensuun oikeus- ja poliisitalon hankkeessa sekä Lappeenrannan poliisilaitoksen peruskorjauksessa”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo tiedotteessa.

Hämeenlinnan naisvankila on SRV:n neljäs valtionhallinnon toimitila-asiantuntijalle Senaatti-kiinteistölle kärkihankeallianssimallilla toteutettava kohde.  SRV:n ensimmäinen kärkihankemallilla toteutettu hanke oli Espooseen vuonna 2016 valmistunut Ydinturvatalo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV rakentaa uuden Hämeenlinnan naisvankilan – hankkeen arvo 30 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat