Kokeile kuukausi maksutta

Kaleva: Oulun sairaalahanke tarkentui

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tarkentanut Oulun yliopistollisen sairaalan alueelle rakennettavan Tulevaisuuden sairaala -hankkeen suunnitelmia kaavaluonnoksen nähtävillä olon jälkeen.

Lasten ja naisten sairaala. Kuva: NCC

Muutosten perusteella uuden sairaalarakennuksen korkeimmat osat voivat kohota kymmeneen kerrokseen asti. Alueen kokonaisrakennusoikeudeksi esitetään 400 000:ta kerrosalaneliötä. Se tarkoittaa käytännössä noin 240 000 kerrosalaneliön lisärakentamista.

Rakentaminen aiotaan toteuttaa kahdessa osassa siten, että ensimmäinen valmistuisi vuosina 2022–2023, ja toinen vaihe rakennettaisiin vuosien 2024–27 aikana. Kokonaiskustannuksiksi arvioidaan tässä vaiheessa noin miljardi euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaleva: Oulun sairaalahanke tarkentui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat